Civilsamhället eller marknadsstaten? Vad är mål och medel?

Vi står inför civilsamhällets vara eller vägen in till marknadsstaten.

De moderna Moderaterna skymmer blicken med omstöpta begrepp. Utan det äkta sker förfalskningen genom att säga utan att blinka “solidaritet utan gräns” och samtidigt komma med reformen som privatiserad vård, skola fas3, utförsäkring mm. En spegelvärld.

Det moderna leder till:

• Statsegendom byter ägarskap för det privata
• Samhället marknadsanpassas och blir en kassako för internationella bedrifter

Det måste bli stopp på de orimliga vinstuttagen ur vår gemensamma välfärd. Det har de klarats i Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Belgien. Varför i hela fridens namn skulle vi inte klara det i Sverige?

Hela den fråga är till sitt innehåll är så avgörande för samhällets framtid.  Denna så basala och så avgörande fråga ställdes om vår framtid igår av Jonas Sjöstedt. Vad är mål och vad är medel?

Pengar och vinst är alltid ett medel för att nå ett mål. Och målet är alltid till sist samhällets orsak som är medborgarna. Om pengarna och vinsten  i spegelvärlden blir målet då förvandlas människor till ett medel. Det leder till en framtid i vanvett.

Allt arbete är alltid att skapa nya förutsättningar för omgivningen. Pengars syfte är alltid gagna nytta. Hela ekonomin bygger på detta förhållande. Ekonomiskt välstånd är i själva verket en motor. Vinst och skattemedel är en del  i ett kretslopp.

Det här inlägget postades i Ägarskap, Äldreomsorg, Anarkokapitalism, Arbete, Ekonomi, Fredrik Reinfeldt, Ideologiska definitioner, Jämnlikhet och feminism, Moderaternas politik, Nyliberalism, Okategoriserade, Privatisering, Riskkapitalbolag, Samhällsvision, Solidaritet, Strategisk utveckling, Sveket mot Sverige, Svenska modellen, Vård, Värderingar, Vinsttak. Bokmärk permalänken.