De nya Moderna Moderaterna och den nya svenska modellen.

En modernare Reinfeldt kommer. Högern söker efter ljus och lykta i sitt mörker och ser sig själva som en produkt att säljas i nya utgåvor. Vi har nått fram till de nya moderna Moderaterna 3.0. Anni Lööf hakar på och söker nu Allians 2.0.

Nya intressanta förslag finns hos C, säger Anni Lööf i Almedalen 2012. Skarpare och tydligare. En ny förnyelse av Sverige. En skarpare arbetslinje. Skarpare miljöpolitik. Skarpare landsbygdspolitik. Skarpare ekonomisk politik som leder till fler jobb och företag. En tydlig och visionär agenda är nödvändig för Alliansen 2.0.

Anni Lööf vill ta taktpinne och ledarskapet och kallar till möte hemma hos sig i Maramö i Småland. Ny badtunna? Tempot är för lågt. Pionjärandan försvann. Vi tappade glöden. 800 000 lever i utanförskap konstaterar Anni. Unga och handikappade som knackar på dörren, som vill in i tryggheten och gemenskapen.

Högerns förnyelse bygger hugskott utan att skapa sammanhang om en framtid. Idéer plockas lite här och lite där.

Högeralliansen byter namn till förnyelse och med nya förpackningar. De ska nu utveckla den nya och moderna svenska modellen. Vad döljer sig bakom? Nysvenskan upphäver hävdvunna begrepp. Det är nog ett av det mest lömska  sätt i Sverige att maskera avsikter att förvirra människor, benämna och förstöra kommunikation och äkta värden. Den ohållbara friheten.

Att vara moderat är kunna moderera och anpassa sanningen och verkligheten till den moderata ideologin. Här är den moderata nationalencyclopedins innebörd på vanlig svenska.

Modernt = marknadsanpassning
Frihet = marknadens frihet
Rättvisa = kapitalets rätt
Solidaritet = kommunism
Människan = en rörlig arbetskraft över gränserna och ett medel för marknaden och storföretagen. Detta är uttryckt i en av 4 fria flödena för EU:s inre marknad. Utländsk arbetskraft nyttjas för att driva ner lönerna
Arbetslöshet = ett skjortlager på arbetsmarknaden (Milton Friedmans tes)
Moderat etik = offervilja, jobba fortare, mera och längre till 75 år
Reformer = avrustning och privatism
Utveckling = avveckling av generell välfärd  och underhåll av samhällskapital
Välfärd = mer till de rika och mindre till fattiga
Framtid = tillbaka till det feodala
Ekonomi = ökad “cash flow”  till toppen och mer i plånboken samt utförsäljning av nationell egendom och anpassade åtstramningsprogram enligt IMF.
Organisation = en vinstpyramid
Vision = något farligt. Kostar 100 miljarder
Samverkan = fika
Investering = kostnad
Miljöutveckling = större ansvar till marknaden
Arbete = ett jobb med andra jobbare som lyder under ett system och teknokrati.
Makt = folkets okunskap, disinformation och historierevision.
Väg till förändring = falsk mytbildning som upprör folket med disinformation och genom att rida på kris – verklig, skapad eller inbillad kris. Kriser finns inte för att bli lösta utan för att förändra och bryta ned det som byggts upp

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Anni Lööf, Antisociala reformer, Förnyelse, Framtid, Historierevision, Ledarskap, Människan och värdet, Miljöpolitik, Moderaternas politik, Nyliberalism, Okategoriserade, Opinionsbildning, Privatisering, Propagandans makt, Utveckling, Välfärd. Bokmärk permalänken.