Mod, hjärta och frihet till framtiden

De kommande åren behövs mod, hjärta och frihet. Mod att skapa nya arbetsplatser och förbättra arbetslivet. Hjärta att ta hand om hela folket – såväl barnfamiljer, arbetslösa, pensionstagare med låga inkomster som andra mindre bemedlade.  En frihet som består i rättvisa och för det hållbara.

Nej det röda 2014 gäller inte en överstatlighet som högern fruktar utan om en uttalad samverkan…

med många olika sektorer där människor ingår att bygga samhället. Frihet och ansvar hör ihop.

Ingen kan göra detta ensam eller toppstyra detta. Ett gemensamt skapande. Mål för samhället måste finns. En väg måste finnas. Människors kraft måste finnas. Företag måste finnas. Det offentlig samhället måste finnas. En dynamisk symbios att föda utveckling. Att stödja utveckling. Pengar får inte stå still utan de behöver vara aktiva i att skapa nya förutsättningar.

Naturens resurser kräver hushållning och ansvar. Frihet innehåller en “hållbar frihet”.  En väg som förenar oss att vara ett samhälle i gemenskap och framtid. En frihet som inte sker på andras bekostnad utan för och med andra. Gemenskapen är motsatsen till individualismens isolering.

Staten måste uppmuntra folk att arbeta och öka anslagen till sysselsättning. Vi måste hjälpa unga med i arbetslivet. Genom att förbättra kvaliteten i arbetslivet orkar människorna också göra längre yrkeskarriärer och kunna leva friska, som sparar.

Alla kan inte arbeta fast de skulle vilja det. Dessa människor kan vi hjälpa på två sätt.
– För det första måste vi stärka den offentliga servicen.
– För det andra måste vi stärka grundtryggheten.

En höjning av arbetsmarknadsstödet, som även 3 små Allianspartier uttrycker. Ett stärkt stöd för fattiga barnfamiljer. Vi behöver också värna om pensionärernas köpkraft.

I den stora krisen på 30-talet danades en ny väg i samverkan för en nationell uppbyggnad inifrån och en bankreformering i det som kallats för “The New Deal”. Här skulle vi kunna säga en väg till den hållbar friheten till förnyelse och solidaritet – “The New Green and Smart Deal”.

Visionen om en ekonomisk hållbarhet, social och ekologisk hållbarhet är en väg till nya arbeten och nyskapande. En hållbar frihet. En frihet som sträcker sig över många områden och tvärs genom landet.

Det här inlägget postades i Den 3-faldiga ekonomin, Effektivitet, ekologi, Ekonomi, Fattigdom, Fördelningspolitik, Förnyelse, Framtid, Hälsa, Investeringspolitik, Okategoriserade, Rättvisa, Samverkan, Solidaritet, Stefan Lövfén, Tillväxt, Utbildning, Utveckling, Välfärd, Vinst, Vision. Bokmärk permalänken.