Älska mig som jag är! Jesus talar till en själ:

Ta till dig dessa inspirerande ord från Herren till din själ och bär med dig dem och begrunda dem särskilt under svåra och mörka stunder i ditt liv.

”Jag känner till din mänskliga bräcklighet och svaghet, din själs kamp och svårigheter, din kropps brister och sjukdomar. Jag känner till ditt inre mörker och dina synder. Ändå säger jag dig: ’ Ge mig ditt hjärta, älska mig som du är!’

Om du väntar och hoppas att bli en Ängel för att överlåta dig åt min kärlek så kommer du aldrig att älska mig. Även om du är bristfällig i uppfyllandet synder som du aldrig mer skulle vilja falla i, så tillåter jag dig inte att inte älska mig!

Älska mig som du är! 

 I varje ögonblick och i vilken situation du än befinner dig i, om så vore i hängivenhet eller i den andliga torkan, i troheten mot mig eller otrohet: älska mig som du är!

Jag längtar efter ditt arma hjärtas kärlek och om du väntar tills du är fullkomlig så kommer du aldrig att älska mig.

Skulle inte jag kunna skapa en Ängel strålande av renhet, fullkomlighet och kärlek av ett litet  sandkorn? Ä Är inte jag kanske den Allsmäktige? Och om jag föredrar att låta dessa upphöjda Änglaväsen stå i skuggan och föredra ditt hjärtas svaga kärlek, är inte jag kanske Herre över min kärlek?

Mitt barn, låt mig få älska dig. Jag vill ha ditt hjärta. Naturligtvis vill jag med tiden förvandla dig, men just nu älskar jag dig som du är.

Jag vill att du gör samma sak: jag vill se kärleken stiga upp ur din ofullkomlighets avgrund. Jag älskar även din svaghet. Jag älskar de svagas och ömkansvärdas  kärlek.  Jag  vill  att  ur  allt mänskligt elände det ständiga ropet höjs:’ Jesus jag älskar Dig!’

Det enda jag vill ha är ditt hjärtas kärlekssång och jubel. Förr jag har inte behov av vare sig din kunskap eller dina förmågor. Ett enda betyder något för mig och det är att se dig arbeta med kärlek. 

Det är inte dina dygder jag söker; och om jag gav bara skulle ge näring åt din egenkärlek. Bry dig inte om detta. Jag skulle kunnat skapa dig för stora ting i denna värld, men nej, du ska bli ai obetydlig tjänare, och jag ska till och med ta det lilla du har. För jag har skapat dig enbart för kärlekens skull.

I dag står jag vid ditt hjärtas dörr som en tiggare, jag som är konungarnas Konung! Jag bultar och väntar. Skynda dig och öppna ditt hjärta för mig. Gör inte din misär och uselhet större än vad den är. Om du verkligen kände till min längtan skulle du dö av sorg. Det som verkligen sårar mitt hjärta är att se dig tvivla på för mig och inte ha förtroende för min kärlek.

Jag vill att du tänker på mig under dagens och nattens alla timmar. Jag vill att du utför äv< minsta och oansenligaste gest och gärning bara av kärlek.
Jag förväntar mig att du ger mig av denna antar mig a? Dig att du ger mig denna glädje!

Fundera inte över att förvärva dygder, för jag ska ge dig min.

När du måste lida, ska jag ge dig styrka. Du har gett mig kärlek och jag ska ge dig förmågan att älska långt mer än vad du ens kan drömma om!

Men kom ihåg: älska mig som du är!’

Jag har gett dig min Moder: låt allt i ditt liv gå genom iai aix*. A iu»
hennes  Obefläckade   Hjärtas förmedling.

Vad som än händer, så vänta inte på att bli ett Helgon för att överlåta dig åt min kärlek, för då kommer du aldrig att älska mig. Skynda dig!

BAKGRUND TILL DEN SKRIFT

’Älska mig som du är – Jesus talar till en själ” är en mycket spridd och berömd meditation av Monsignore Frankrike    och     trädde    in    hos Oratoriefaderna år 1681. Han blev berömd för sina studier om Kyrkans liturgi. Hans främsta verk om liturgi utgavs i 4 volymer under åren 1716-1726: Exphcation Jittérale, histoiiqae et dogmatiqae (fes priéres et des céremonies de la Sainte Messe. Möns. Le Brun gav dessutom ut bland annat en liturgisk bönbok för lekmän år 1716: Heures ou manuel pour amister å La Messe.

Den som känner till Devotionen till den Gudomliga Kowalska (1905-1938, firas den 5 oktober) frapperas av likheten i budskapet mellan denna meditation från 1700-talet och den heliga Faustinas budskap Jesus.

PS. Gud har alltid talat i alla tider genom en utvald som Moses eller som i Sverige genom heliga Birgitta. Det sker även nu i vår moderna tid när många anser detta omodent. Vi ser tidens förvecklingar och det  står i evangeliet om dessa händelser skulle komam. Detta liknas vid när tiden är mogen, som när det ät tid för fikonträdet att blomma. Fenomen sker på himlen runt om i världen som i Medjuorje i Bosnien. Gud talar nu genom sin vår tid budbärare om det sanna livet – ett Sant Liv i Gud. www.slig.se

Det här inlägget postades i Jesus Kristus.. Bokmärk permalänken.