Den liberala revolutionen

.

Har vi fått ett nationellt fas3! Genom att sänka skatten kunde välfärdsstaten undermineras och bli en väg till en allmän privatisering. Vi hade inte längre råd.

Det paradoxala är att när kvalitetsbrist uppstår då vinst har gått före kvalitet, då blir också detta en affärsidé som i fallet med Läxrut. Även terminsavgifter i gymnasiet finns på förslag som än mer gynnar social uppdelning.

Kontrollorgan kan nu byggas som blir tröga och byråkratiskt ineffektiva organ genom att tvinga yrkespersoner att mäta än det ena och än det andra, som tar tid. Läkare och lärare är utsatta för detta i en vad vi kan kalla för en byråkratisk diktatur. Kvalitetsförluster skapar nya näringsgrenar som parasiterar.

Ekonomiflödet kan vändas från folket och hushåll till finanskapitalismens utveckling utan att skapa ny nytta. Kvalitetsbristen kommer alstra fler avvikelser och kontrollorgan. Fattigdom kommer att skapa social oro. Mer övervakning och polis. Alla värderingar krymper till kapitalets etik.

Denna förvrängda rationalism leder till att individen blir skuldbäraren i alla lägen att bära ansvaret. I liberalismens mänsklighet får de strandsatta som inte klarar konkurrens eller blir sjuka får anhöriga och enskilda välvilliga personer ta hand om. Nyliberalismen skapar framtidens fattiga och rika.

Det här inlägget postades i Anarkokapitalism, Antisociala reformer, Individualism, Marknadspolitik, NVO, Nyliberalism. Bokmärk permalänken.