Den tokiga politken

Den politiska debatten handlar oftast om allting annat än vad den egentligen borde handla om – klass och kön. Det är de faktorerna som avgör privatekonomin och möjligheterna att utvecklas som person. Det är de ­faktorerna som avgör privatekonomin, möjligheterna att utvecklas som person och göra­ livsval. De bestämmer hur mycket frihet vi har i vårt arbete, och våra möjligheter att ge våra barn det stöd de behöver i skolan.

Och det är klass och kön som avgör vår hälsa, säger Ingvar Person idag i sin ledare i Aftonbladet.

Är det det bara tokiga politiker som inte förstår? RUt-politiken snedfördelar. Ambulanser hinner inte komma i tid. Skolan rasar och reas för storvinster för nya ägare. SJ ställer in tåg. Närsyntheten är stor att spara på fel områden. Det  finns ett mål, som inte nämns.

Allt skildrar en ny ideologi om ekonomi, samhälle och människor. Vi talar om effekten men inte om vad den innehåller och dess mål. Den är ändå hos många accepterad som en naturlig “frihet”.

Hälsan är en del av ekonomin. Det ekonomiska innehållet är så vanställt. “Mer i plånboken” kan omöjligt vara vägledande. Marknaden är lika vidunderlig som Fenrisulven i Asa-tron som slukade allt. Denna ekonomi stadsfäster lagar som är ogiltiga som utesluter ekonomins början i människors arbete, naturens kretslopp och samhällets sociala mening.

Frågan om liberalismen och dess innehåll nämns sällan eller aldrig i medier eller i Riksdagspolitik. Varför? Dess innehåll är okänd. Allmänt är att den gäller frihet. Jo men den innehåll olika slag av frihet. I olika steg leder det utför. Den börjar i den demokratiska friheten men bit för bit blir den marknadens frihet som övertar den mänskliga friheten. Högern öppnar portarna så att marknaden kan styra samhälle och människor. Allt blir till ett materiellt val. En kopp kaffe eller en kopp te? Bruna eller svarta skor? Det kallas valfrihet.

Hela medvetandet om ansvar och moraliska val blåses ut. I den världen förvandlas människor till objekt. En varufiering pågår bit för bit eller låta reducera oss att vara en komponent i system. Människovärdet kränks på det gruvligaste. I Fas3 är arbete sysselsättning som varken lyfter människor eller ger nytta för samhället. En förstörelseprocess.

I liberalism förvandlas solidaritet till individualism. Samhörighet är något negativt. Idealet i liberalism är att vara oberoende av andra och leva för sig själv. Enfaldiga såpor skildrar individens djungelkamp i individernas krig. Den dugliga ska sorteras fram.

Duglighet är produktivitet. Familjeliv fördärvas. 45 % är ensamhushåll. Över 35 % är mamma med barn lever under fattigdomsgränsen med en disponibel inkomst på 13 952 kr/mån Män med barn är ca 33 %.

Låg lön och närsynt ekonomi föder hets, slitage och ohälsa. Fattigdom när extremsim. I detta spel pådyvlas tanken om det könsneutrala i social libralism. Vi är varken det ena eller det andra. Kejsaren utan kläder. Varför?

Därför alla relationer byts ut mot ekonomiska relationer. Marknaden vill ha “ekonomiska människor” som levererar och konsumerar. Den ideala kvinnan skall i liberalism likna en man att prestera. Etiken är materiell. Lönsamhet. Allt annat existerar inte. Partier blir vilsna och överger grunder.

2000-talet innehåller en rockad i alla former av värderingar. Det gäller mer än okunniga politiker. Det gäller en hela lära.

En filmaffisch visar unga människor på ett fält där de springer från ljuset in i mörkret. De är inte ens människor. De är varulvar. Allt som gällt ska förnekas. Vad är sanning och vad är propaganda? Det är vår stora fråga.

Ja och det är inte bara galna ledare som verkar utan en djupt förrädisk lära som torgförs på alla möjliga sätt för att förvrida tänkandet.

“I en tid av universellt bedrägeri är yppandet av sanningen en revolutionär handling”, George Orwell.

USA har ett statsvapen som bär på tankegångarna om det som har förverkligats och ämnas förverkligas http://www.oikonomia.info/?page_id=17223

Det här inlägget postades i Allianspoltik. Bokmärk permalänken.