SKOP och SVT

Hur det möjligt att SVT att presenterar SKOP som en sakligt opinionundersökning?? Det hela synes var djupt vinklat.

SKOP I SVT: EN MAJORITET NÖJD MED REGERINGEN.

”Förtroendet har inte påverkats av ekonomin” En majoritet, 58 procent, av svenskarna tycker att Fredrik Reinfeldts alliansregering gör ett bra jobb, enligt en undersökning från Skop” Detta skriver SVT på sin nyhetssida. http://www.svt.se/nyheter/sverige/majoritet-nojd-med-regeringen

Att SVT gör detta är ytterst märkligt. Ett informationskrig råder. Hur kan detta gälla, när både Kd och C är på fallrepet samt en skola och vård under alla kritik..Vårt samhälle raseras på område efter område. SKOP:s undersökningar har genom åren varit mycket tvivelaktiga.

Tidningen Arbetaren har pratat med före detta anställda på marknads- och opinionsundersökningsföretaget Skop. De intervjuade hävdar att fusket är vanligt vid opinionsundersökningar. Man uppskattar fusket till ca 10 procent under ett genomsnittligt arbetspass. Arbetskraven är höga och de anställda både hoppar över hittar på svar för att slippa bli hemskickade.

http://arbetaren.se/artiklar/skopanstallda-var-tionde-fuskar-med-svaren/

Skandinavisk Opinion SKOPs enda kund har varit SKOP-research AB. Birgitta Hultåker äger SKOP och hennes make Örjan Hultåker det andra. Skandinavisk Opinion försattes nyligen i konkurs. Ett 50-tal personer drabbas. Klart är att sex anställda blir av med jobbet. Utöver det drabbas 46 timanställda som har genomfört intervjuer.

.http://www.dagensopinion.se/content/paret-som-drev-skop-konkurs

Svenska folket gör tummen ner för regeringen. Säger Sifo Aftonbladet Hela två tredjedelar av ministrarna får sämre betyg i år än förra året enligt Aftonbladet/Sifo. Mest faller omdömet om ¬Fredrik Reinfeldts (M) och Annie Lööfs (C) prestationer.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16004206.ab

Om denna regeringspolitik får gälla som ser framtiden synnerligen dyster ut. Vi vet att Moderaterna har många kanaler ut via Timbor och SNS. Under perioden 2007 till 2010 har regeringskansliet betalat ett högt pris för att nå ut med sin politik. Totalt har tjänstemännen köpt pr för 119 miljoner kronor.

Detta är ett skandalöst informationskrig som pågått i Sverige under decennier att riva välfärdsstaten. Det är också att märka att så mycket onyttiga program sändes på poplär tid medan upplysningsprogram kommer först en sen kväll. Kulturellt programutbud tillhör en nyliberal propaganda. Varför synar ni inte t.ex, SNS aktiviteter? Varför finns Riksbankschefen med i BIS:s styrelse år efter år?

I decennier har SAF/SNS drivit ett informationskrig i Sverige. – i korståget mot välfärden. Ända sedan 70-talet. SNS har koll på alla medier. Sedan 2009 är public service-företagen Sveriges Radio, SVT och UR med i Svenskt Näringsliv som medlem i arbetsgivarorganisationen Medieföretagen, som är en del av Almega. Här finns nyliberala propagandaorgan som styrt opinionen i Sverige under många år.

Det här inlägget postades i SVT. Bokmärk permalänken.