Allianspolitik i blindo

En ansvarslös politik råder i detta land med brister som växer i olika områden. Det skapar förluster för samhällets utveckling (vi alla). Det skapar förluster i människor att inte kunna arbeta, utveckla sin kompetensen och planera sin framtid.

Framtida konkurrensförmåga handla om att utveckla kvalitet i allt. Ja även i tänkandet. Nu växer rofferi och det korrupta. Fokus på pengar skapar närsynthet.

Fortsatt miljardregn sker nu över riskkapitalisterna

Trots betydligt sämre tider för riskkapitalbolagen fortsätter de gyllene åren för företagens chefer, visar SvD Näringslivs genomgång. Ett trettiotal personer på de största riskkapitalbolagen har tillsammans tjänat över 1,5 miljarder kronor på bara tre år – och då redovisas långt ifrån alla inkomster enligt Skatteverket. Men riskkapitalisterna själva ser inga problem med de höga ersättningarna.

Runt 30 chefer på de största bolagen tjänade tillsammans nästan 600 miljoner kronor under 2011, visar SvD Näringslivs genomgång. Och då är inte ens de inkomster som förs in i chefernas egna bolag medräknade.

Bara de tio mest avlönade riskkapitalisterna bland dem vi granskat delade på över 450 miljoner kronor. Allra mest betalt har EQT:s vd Conni Jonsson med en taxerad inkomst på 76,1 miljoner kronor för 2011, tätt följt av Måns Folkesson på Nordic Capital med 73,4 miljoner.

 

 

Det här inlägget postades i Allianspoltik. Bokmärk permalänken.