Människojakten och människovärdets marginalisering

Johanna blev nyligen konfronterad av polisen vid Slussens tunnelbana. ”Nästa gång tänker jag inte visa leg. Någon måste säga stopp.

Det börjar kännas som i Tyskland på 1930-talet”,säger hon. Hon är svenska med indiskt påbrå och talar dalmål. Polisen kontrollerar hennes pass och tycket hon talar så konstigt.

Du är misstänkt för att vistas illegalt i landet!

Flykten kommer genom en ekonomisk världsplundring och miljöförstörelse. Vart ska dessa människor ta vägen? De oskyldiga förföljs blir jordens hemlösa. Jakten på oskyldiga leder till polisstat. I debatten om polisens REVA-projektet – Rättsäkert och Effektivt Verkställighetsarbete. Reva är ingen svensk politik, det är EU politik.

Polisen genomsöker mer tunnelbanorna i jakten på sk ”illegala flyktingar” hör man ofta folk utmåla polisen till syndabockarna. Polisen är inte problemet. Det är de styrande i EU, inkluderat Sverige, de sista 20 åren som skapat den hårdare flyktingpolitiken, där interna gränskontroller ingår

Schengenavtalet

Det var Schengenavtalet om fri rörlighet inom EU som gjorde att EU var tvungna att bygga yttre gränskontroller för att stänga ute ”oönskade” och inre gränskontroller för att jaga ”passlösa” och ”illegala”. Schengenavtalet slöts mellan olika EG länder redan på 80-talet. På 90-talet stärktes kontrollen och 1999 blev det en del av EU:s politik, med Amsterdamfördraget

Inre gränskontroll

Sverige började man utreda hur den nya politiken skulle se ut redan innan 1999. Resultatet blev en ny utlänningslag 2005 och en gränskontrolllag 2004. Det är de lagarna, utarbetade i samråd med de övriga Schengenländerna och EU:s byråkrati som bildar grunden för REVA. Antalet ”inre utlänningskontroller” ökar mer och mer. Från ca 4000 per år 2006 till 14500 2012. I år, med REVA, lär det vara mångdubbelt mer.

Angiveri

Tobias Billström (M) Sverigedemokraternas ­retorik och politik när han pratade om ”flöden” och ”volymer” av flyktingar som skulle minska. Det tolkades, helt riktigt, av de flesta som att Sverige håller på att ge upp asylrätten och tanken att alla fall ska prövas individuellt. Här finns en också en EU:s människosyn som talar om fria flöden arbetskraft över gränserna. Sverigedemokraternas inofficiella nyhetssajt, rasistiska Avpixlat, uppmanade förra året läsarna att ta lagen i egna händer och själva ange papperslösa. Samhälls­klimatet i Karin Boyes Kallocain är inte långt borta.

Angivelserna har ökat oavbrutet under de sista tjugo åren. Jag har det från polischefen själv”, säger Edo Rissen, kontrollchef i Karin Boyes roman Kallocain.

Bokens huvudperson, kemisten Leo Kall, försöker invända att angiverierna ökat för att ­lojaliteten mot staten ökat. Men Rissen håller inte med, människor anger varandra på grund av rädsla.

”Ja, skräcken. Vi har gått mot allt strängare övervakning – och den har inte gjort oss säkrare, som vi hoppades, utan ängsligare”, ­säger Rissen.

Orvells ”1984” förutser samma utveckling. Sanningen blir här ett feltänk.Människor skall här omprogrammeras.

Den kapitalistiska människosynen

Sätts kapitalismens värden före människors då sker det som sker nu. Vi ser på så många områden där människovärdet kränks i kallsinnighet och människor utnyttjas att bli trälar. Systemskiftet finns här Den nya materiella etiska synen är att pengar är viktigare än människor.

Nu öppnas även porten till att ”odla barn”  för det moderna samhällets livsstil.Statens medicinsk-etiska råds (Smer) förslag kring assisterad befruktning: * Tillåt donation av befruktade ägg till föräldralösa par. En modernisering, enligt Freadery  Federley, Centern, för att hjälpa barnlösa par dvs samkönade par som är omöjligt kan föda. Allt sker i en  objektivisering av frågan. Motivet för surrogatmoderskap i Sverige för att förhindra kommerersiellt moderskap som i Indien och Urkrania.

Ett assisterat moderskap döljer sig i livvsyn i en form av teknikifiering att göra barn till ett objekt och ett medle att lösa ett tekniskt och biologiskt problem när samkönade par inte kan föda barn. Samma syn gäller i det ekonomiska livet där människan uppfattas som en utbytbar komponent i mekaniskt system. Rationalismen gör oss till ekonomiska robotar utan självständigt tänkande.

Demokratin gäller människovärdets framtid

Om inte folket kastar ut detta och politiker reagerar då kommer demokratin att fördärvas. Demokratin gäller människovärdet. Alla diktaturer förlorar sin människovärdighet. Det som nu sker är en parallell till den kommunistiska revolutionen i en finansiell form.

  • väpnat uppror vs finanskriser genom banker och finans
  • SSR Sovjeturiuonion vs EU Europeiska Unionen
  • proletaritates diktatur vs finansens oligarki
  • internationalen vs globaliseringen
  • kolllektivism utan mänsklig rättighet vs individualism utan mänsklig rättighet

Källor

  • http://ligator.wordpress.com/2013/02/23/bakgrunden-till-reva-det-borjade-med-eu-och-schengenavtalet/
  • http://www.stockholmsfria.nu/artikel/96648#ixzz2MEhCruMc

 

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Antisociala reformer, EU, Liberalism, Nyliberalism, Postdemokrati, Rationalism, Värderingar. Bokmärk permalänken.