En värld av kretslopp ur en källa för alla. Vi alla är jämställda i detta.

EVERYTHING IS AN OUTSPRING OF A SINGLE SOURCE. A WEB OF CIRCULAR FLOWS

Inför detta är vi alla ämnade att vara jämställda i ett enda hus. Lyser inte solen på oss alla? Allt ur ett förråd för vår dagliga försörjning och omsorg för oss och varandra i att äta, leva och arbeta i samhället eller genom naturens omlopp i väder, vind och växtlighet. En källa som en kärleksfull Fader och Gud som skapat alla villkor, all mångfald och inordnat allt i en balans för att mänsklighetens ska kunna leva och ingå i släkte efter släkte i jordens hushåll. Finns det ingen orsaken till begynnelsen, hur skulle då något kunna bli till ur ett intet.

Allt skildrar cirklar i ständiga kretslopp och livsflöden. Oändligt många förlopp och nivåer som leder till en enda orsak, där allt börjar och slutar som alfa och omega. Men fördelningen sker olika och skapar orättvisa.

Denna väv når in i  oss! In i i det minsta i cellernas värld och in i mikrokosmos. Men även ända upp i det största makrokosmos. Vi ser oändliga flöden och förvandlingar i solsystemens födelse och . En ofattbar väv som leder till ett enda ursprung. Ett ständigt givande att starta nya förutsättningar som från en hjärta som pumpar ut i alltet. Vi ser fotosyntes som grundlägger allt det som växer på jorden. Vår egen fysiska kropp visar ett universum av livsprocesser förenat i ett hjärta.

En Auktoritet som omsluter allt. Bilden är en uppförstoring av mittpunkten som visar en abstraktion om kretsloppen i tid och rum. En krona och hjärta ur vilket allt utstrålar och återkopplas till en enda kropp.

Varje punkt står i förening med alltet. Våra handlingar får därför konsekvenser om inte lagen följs. Allt är sårbart. En obalans sprider sig. Fjärilvingseffekten talar om detta. Allt ger ett eko. Vår tid kan inte längre värdestyras. Den är mer och mer fysikalisk.

Vårt samhälle är en del av detta. Det ekonomiska är också det ett kretslopp. Alla ingår för att vara delaktiga. Denna dag 8 mars uppmärksammar vi jämställdheten. Samhällen där mer jämlike kan råda, där skapas bättre balans, rättvisa och utveckling.

Men här finns det motkrafter som skapar fattigdom för rikedom åt dem själva. De fördärvar väven. Men här finns det motkrafter som skapar fattigdom för rikedom åt dem själva. De fördärvar väven. En annan auktoritet gäller för världen.

NU GÄLLER MARKNADENS AUKTORITET OCH VILJA; OCH VAD MARKNADEN  INTE VILL SKA FÅ GÄLLA. EN USEL MÄNNISKOSYN SKAPAS. ÄVEN MÄNNISKAN ÄR EN VARA I EN NY ORDING. ALLT UTMANAS. DEN NYA FRIHETEN KALLAS LIBERALISM.

 

DETTA ORGAN ELLER DENNA EKONOMISKA PROCESS OPTIMERAR ALLT OM DE FRI MARKNADSKRAFTERNA FÅR RÅDA. JORDENS RESURSER SKULLE KUNNA RÄCKA ÅT ALLA. Men det sker inte. Fördelningen är inte för alla. Vissa lver i överflöd. Andra liveri lidanden, flykt och fattigdom. Fattiga länder som förlorar sin skog och blir till öken. Eller hav som töms på fisk. Ett blindstyre råder om detta.

De vänder på utveckling och riktning. Flöden till sig själva. Upphöjer sig till kungar. De hyllar något annat som ska ersätta allt till en materiell ordning. En känd ateist sa:

Då Gud inte finns, då kan vi göra vad vi vill. Detta förklara liberalismen. There’s probably no God. Now stop worrying and enjoy your life, säger Richard Dawkins  och talar intelligent design i en evolution.

Ja de talar t.o.m att barn kan komma att odlas och kläckas i en maskinell livmoder som en vetenskaplig framgång utan modern. Allt kan mekaniseras.

Bildens uppbyggnad beskriver kretslopp på olika nivåer som uppfyller allt.

Det här inlägget postades i avhumanisering, Barnfattigdom, civilitet, Demokrati, Effektivitet, Ekonomi, Fattigdom, Förnyelse, Forskning, Framtid, Jämnlikhet och feminism, Jorden, Liberalism, Människan och värdet, Samhälle, Solidaritet. Bokmärk permalänken.