Folkpartiets Riksstämma – en stämma i motsägelser

Folkpartisterna Jan Björklund och Maria Arnholm, jämställdhetsministern, säger idag att Folkpartiet tar många steg till ökad jämställdhet. De tror på marknadsekonomin och vill så verka för demokrati och mänskliga rättigheter. Konsumentmakten är fundamental för oss som tror på marknadsekonomin.

Vilken är liberalismens största historiska seger? Mitt svar säger Jan Björklind är Berlinmurens fall. I 100 år stod politiska ideologiska kampen mellan en marxistisk samhällsmodell och en liberal samhällsmodell. Till slut var det människorna själva som rev muren till liberalismen.

Det vi idag kallar globalisering är ju att nästan hela världen nu deltar i marknadsmässig frihandel. Det är en gigantisk seger för frihandel och marknadsekonomi, för fri företagsamhet och entreprenörskap. En seger för den liberala ekonomin.

Är det sant? Sanningen är att det var genom Solidaritetsrörelsen i Polen som Berlinmuren kom att falla 1989. Inte nog med det. En påve leder frihetsskampen. Påven Johannes Paulus II och folket möte upp i miljontals människor. Allt utan våld. Säkerhetspolisen stod maktlösa inför folkhavet. Liberal historia blir så tillyxad.

Liberalismens kom sedan via 70-talet och EU och den rämnar Europa i teser som river samhället.

Vad säger vänstern i dag om globaliseringen? Jag (Jan Björklund) läste vänsterpartiets internationella program. Jodå, ordet “globalisering” förekommer hela 14 gånger. Dock inte en enda gång som något positivt, utan enbart som skällsord. Det är en pinsam läsning. Innerst inne längtar de tillbaka till när liberala idéer kunde hållas borta med en mur.

 

Liberalismen är oslagbar på att skapa välstånd. Socialismen är oslagbar på att skapa fattigdom.

Socialisterna har haft fel i hundra år. Och de har inget lärt. De har lika fel nu!

NU GÄLLER MARKNADENS VILJA ELLER VAD MARKNADEN  INTE VILL SKA FÅ GÄLLA. Marknaden ska göra oss fria enligt liberalismen. Jämställdheten ska då komma. Hur kan jämstäldhet råda med politik där klyftor ökear?

DENNA MARKNADSEKONOMISKA PROCESS SKA OPTIMERAR ALLT OM DE FRIA MARKNADSKRAFTERNA FÅR RÅDA.

Liberalismen är en tankegång om en frihet som omvandlar friheten att ställas under marknadens auktoritet. Pengar, kapital och marknaden kommer först. Liberalismen gör att människor blir till ett medel istället för vara ett mål och de kan t.o.m. bli en vara på en marknad UTAN man “förstår”. Vi ser att arbetskraften ska var billig och fri över nationsgränserna.

JORDENS RESURSER SKULLE KUNNA RÄCKA ÅT ALLA. MEN DET SKER INTE. Fördelningen är inte för alla. Vissa får leva i överflöd. Andra till lidanden, flykt och fattigdom. Fattiga länder som förlorar sin skog och blir till öken. Eller hav som töms på fisk. Ett blindstyre råder om detta.

Liberterianerna vänder på utveckling och riktning. Flöden till sig själva. Upphöjer sig till kungar. De vill inrätta markandens Auktoriet över jorden.

Det här inlägget postades i Allianspoltik, avhumanisering, Jämnlikhet och feminism, Liberalism, Marknadspolitik, Myter. Bokmärk permalänken.