De nyliberala demokraterna

TragedySå många overkliga förändringar sker i vårt land. Liberalismens omdaningar sker på allt om människor, i politiken och om ekonomin. Det som väglett en frihet och utveckling dräps. Värdegemenskap ersätts av en teknokrati och pragmatism. En frihet på andras bekostnad.

Riksbankskuppen 1985 blev Pandoras ask som öppnades sig i Sverige. Härifrån strömmar nedbrytningen. Med den följer en våg som leder till en social och ekonomiska liberalism.

Finansminsitern Feldt som var med skapade inte nyliberalismen i Sveriger den kommer ur mörka källor. Riksbanken var inte neutral och Bengt Dennis var Riksbankschef kom från DN och tillhörde de nyliberala samt Åsbrink. Riksbanken var inte neutrala

Ovan Riksbanken finns okända BIS. Att dölja att Riksbanken inte ingick BIS bankernas bank går inte att negligera. Vad är BIS och vad vill den?

Idag ingår 165 centarbanker. Se  http://www.bis.org/cbanks.htm

BIS är ett superorgan i nyliberalism. Riksbankschefen Ivar Roth (S) var med i starten 1930. Därefter har andra Riksbankschefer suttit i styrelsen:

 • Beng Dennis var vd för BIS 1991. Ett tack för Riksbankskuppen 1985 månne? BIS borde ha varit insatta i det
 • Riksbanken är en helt självständig bank är sedan 1991 under Bildt-regering. Räntepolitiken hämmar svensk utveckling:
 • Urban Bäckström har varit den senaste ordföranden för BIS när han satt i Riksbankens ledning under 9 år. Urban Bäckström tillträdde sedan som verkställande direktör i Svenskt Näringsliv 2005
 • Stefan Ingves som chef Riksbanken sitter nu i BIS.styrelsen

Georgetown-professorn och historikern Carroll Quigley, kommenterade skapandet av denna centralbank i hans bok Tragedy and Hope från 1975 , enligt följande:

 

Dessa befogenheter inom den finansiella kapitalismen har långtgående planer, inget mindre än att skapa ett världsomspännande system för en finansiell kontroll genom privata händer för att kunna dominera det politiska systemet i varje land och ekonomin i världen som helhet.

Detta system som ska kontrolleras på ett feodalt sätt från centralbankerna i världen som agerar i samförstånd, genom hemliga avtal, täta möten och konferenser. I toppen på detta system verkar Bank for International Settlements i Basel, Schweiz, en privat bank som ägs och kontrolleras av världens centralbanker som själva är privata företag.

Varje centralbank … försökte dominera sin regering genom sin förmåga att kontrollera egna lån, för att manipulera utländska börser, för att påverka den ekonomiska aktiviteten i landet och påverka kooperativt politiker med efterföljande ekonomiska belöningar i näringslivet.”

 

ÖVRIGT

BIS har en status som en suverän makt och är immun mot statlig kontroll. En sammanfattning av denna immunitet finns listad nedan:

 • Diplomatisk immunitet för personer och vad de bär med sig (dvs diplomatiska påsar).
 • Ingen beskattning på transaktionerna, inklusive löner till anställda.
 • Ambassadens rättighet med en immunitet rörande alla byggnader och / eller kontor som drivs av BIS i hela världen, inklusive Kina och Mexiko
 • Ingen tillsyn eller kännedom om verksamheten från någon myndighet, de är inte reviderade.
 • Frihet från restriktioner rörande invandring.
 • Frihet att kryptera all kommunikation av varje slag
 • Frihet från all rättslig jurisdiktion, de har även en egen poliskår.
Det här inlägget postades i BIS-banken. Bokmärk permalänken.