BILDERBERG – Ett ANTIDEMOKRATISKT LEDARSKAP

Bilderberg2013Det är ett bra tillfälle att föra samtal och knyta kontakter med människor som verkar inom politik, näringsliv, media och på universiteten, säger utrikesminister Carl Bildts pressekreterare Erik Zsiga.

Knyta kontakter för vems räkning?

 Gruppens existens och betydelse har  totalförnekats i decennier, som konspiratoriskt fjanteri. Nu går det inte längre. Allt sker nu bortom det demokratiska rummet.

Syftet var att bana iväg för ett nytt Europa, ett Europas Förenta Stater utan att folket skulle förstå. Vilka är grundarna till EU? 

EU-fathers

Jean Monnet, en av de 7 fäderna till EU, förstod att Europas folk aldrig frivilligt skulle överge sina nationella identiteter. Han beskriver i ett brev den 30 april 1952 det som blev Monnetplanen:

”Europas nationer ska ledas mot superstaten utan att deras folk förstår vad som händer. Detta kan åstadkommas genom successiva steg, varje steg är maskerad som att det vore ett ekonomiskt syfte, men som kommer slutligen och oåterkalleligt leda till federation.”

Prins Bernhard av Nederländerna som äger hotell Bilderberg och är även en hög frimurare, var ordförande för Bilderberggruppen från 1954 till 1976 då han fälldes i en muthärva i Lockheadaffärren. I den första Bilderberg-församlingen 1954 fanns

 • europesk sida 
  • H. M. Hirschfield, styrelsemedlem för Philips och Rotterdam Bank. Under kriget tillhörde han Dutch Ministry of Economic Affairs. Han var även kommissionär för Marshallplanen i Holland
  • K. P. Van der Mandel, medlem i styrelsen för Rotterdam Bank
  • Paul Rijkens, medlem i styrelsen för Rotterdam Bank
  • H. L. Wolterson, ordförande Philips och styrelsen för Heldring och Pearson, som är knuten till Rotterdam Bank
  • P S. F Otten,vd för Philips
 • amerikanska sidan
  • George Ball, som var chef för Lehman Brothers
  • David Rockefeller chef för Chase Manhattan och medlem av Council on Foreign Relationsn
  • Dean Rusk: USA: s utrikesminister 1961-1969, tidigare ordförande för Rockefeller Foundation 1952-1960
  • John Foster Dulles, Eisenhowers utrikesminster
  • Dean Acheson, Trumans utrikesminster

EEC-EG-EU-projektet förbereddes inom Bilderberggruppen eller i någon dottergrupp, innan de förelades de folkvalda politikerna för att verkställas av dem, så att den demokratiska fasaden kunde upprätthållas. Vi har sett en strukturomvandling genom kriser sedan 70-talet.

Gruppen sägs i Sverige idag endast vara en diskussionsklubb som skulle verka för att förhindra ett tredje världskrig.

Den 6 juni 2013 inleds det årliga mötet som Bilderberggruppen och är förlagt i Hertfordshire strax norr om London. Hit kommer en berusande blandning av politiker, chefer för banker, miljardärer, verkställande direktörer och europeiska kungligheter susande upp till den eleganta Grove Hotel, norr om Watford, att påbörja den årliga Bilderberg konferensen.

Vi ser vad som resultat efter ett halv sekel och det som blev EU.

En social och ekonomisk katastrof. Ett nyliberalt projekt genom industritoppen och ett nytt och internationellt näringsliv ovan nationer och folk. Banbrytare vart ERT-gruppen. European Round Table for Industrialist. PG var ordförande. Efter sin tid på Volvo arbetade han på Rothschilds bank i London.

Bland de andra deltagarna finns EU-kommissionens president José Manuel Barroso, förre detta amerikanska utrikesministern Henry Kissinger, förre italienska premiärministern Mario Monti och Internationella Valutafondens chef Christine Lagarde. 

Det blir spännande dagar för delegaterna. VD för Royal Dutch Shell kommer att hoppa ur sin limo, glad över att få spendera tre heladagar i politiska samtal med chefen för HSBC, ordförande för Dow Chemical, europeiska finansministrar och USA:s chefer för underrättelsetjänsten.

Här finns VD för hedgefonder, tech-företag och stora multinationella investmentbolag med noll i insyn i deras affärer. Det hela är högst egendomligt med alla skandaler i lobbying.

Den brittisk labour-politikern och parlamentsledamoten, Michael Meacher, beskriver konferensen som

 “en antidemokratisk sammansvärjning av ledare för den västerländska marknadens privata kapitalism för att behålla sin egen makt och inflytande utan räckhåll för en offentlig granskning”. Se http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/02/week-ahead-bilderberg-2013-watford

Stefan Löfven är inbjuden av Wallenberg. Kommer han att säga samma sak??

Området runt hotellet är stängt. Lokalbefolkningen behöver visa pass för att komma till sina hem . 

Lyxiga Gove Hotel är belägg i Watford, Hertfordshire, England och har tillhört familjen Clarendon med anor in i Strumpebandsorden. 

AB lyfter inte på förlåten utan blir en megafon utan att granska. Brittiska Guardians dom är sträng. När ska vi erkänna närvaron av vidundret.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16917925.ab

Bra att Stefan Löfven är med för att få insikt. Finns inte detta redan i S?

Urban Ahlin sitter med i många grupper. S borde var väldigt välinformerad om vilka planer som gäller världen. ECFR är den första paneuropeiska tankesmedjan, där Urban Ahlin (S) är en av grundarna. Han är även ledamot i den svenska gruppen av Trilaterala Kommissionen .

Han har varit styrelseledamot i den inflytelserika amerikanska “tankesmedjor” EastWest Institute . Urban Ahlin deltar regelbundet i program och seminarier som anordnas av The Aspen Institute , tyska Marshall Fund GMF och Council on Foreign Relations in Washington DC.

Urban Ahlin är också medlem i International Advisory Board i James Martin Center för Nonproliferations Studier, CSN vid Monterey Institute of International Studies i Monterey, Kalifornien Förutom Urban Ahlin ingår även Gunilla Carlsson och Carl Bildt i ECFR.

Trilaterala Kommissionen grundades 1973 av personer inom Council of Foreign Relations och Bilderberggruppen, som David Rockefeller och Henry Kissinger. Ledande personer ville diskutera i en informell miljö utan insyn från medier. Ahlin sitter i kommissionen sedan ett decennium. Peter Wallenberg är med. Carl Bildt ­­angavs som officiell deltagare i fjol.

 Länkar:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15647530.ab

http://www.oikonomia.info/?p=15743

http://www.oikonomia.info/?p=19216

Det här inlägget postades i Bilderberg, Carl Bildt, EU, Systemfel, Tankesmedjor. Bokmärk permalänken.