Tragedi och lögner. En revolution pågår.

EU_IMF400I förrgår kväll lades ERT, Greklands public service-bolag, ned. På ett ögonblick släcktes radio- och tv-kanaler över hela landet.

Över 2 600 anställda – journalister, producenter, tekniker – har blivit av med jobbet. De statliga tv-arkiven och radioorkestern befaras följa med ner i graven. (AB 13 juni)

Grekland är en yttring om avsikten för hela EU med dess nya samhällsbygge. EU är ett samhälle för en viss grupp. En ytterst liten exklusiv grupp. Övriga finns för att tjäna denna grupp i de stora företagen och bankernas oligarki.

En grekisk tragedi. En social och ekonomisk tragedi. En tragedi genom maktkamp, vinstjakt och skatteflykt. En tragedi genom att bygga ett EMU-system. Ett centralstyre där länder förlorar sin självständighet. Grekland var i historien ursprunget demokratins hemland.

‘Ödet’ gör att Grekland blir att det första landet i Europa  förlorar demokratin. En elit har plundrat landet och demolerat det grekiska skattessystemet.

Grekland blev en stalinistisk stat (efter militärkuppen 1967), säger John Yfantopoulos, professor of Health Economics at the University of Athens; i AB 20/6 2011, som är en man som kan allt om den grekiska krisen.

Ny Demokrati och PASOK splittrade landet i en maktkamp alltsedan 1974. En tid som övergav folket. De värvade röster genom ett erbjuda frikostiga erbjudande för sin målgrupper.

De två stora politiska partierna har fördelat EU-bidrag till offentliga institutioner, företag och jordbruket så att det har gynnat partierna och deras medlemmar, inte Grekland som helhet.

Redan under 1980-talet var Grekland i kris. OECD varnade EG men EG/EU lät en lånekarusell med frikostiga lån fortsätta tills det small. EU lät tydligen allt ske för att skuldsättningen skulle komma.

Investmentbanken Goldman Sachs hjälpte Grekland att dölja sin statsskuld för EU-kommissionen med en justerad finansbok.

Grekland blev syndabocken och brickan för att få EU-länder överens att gå mot en bankunion och fullborda en politisk union utan nationella identiteter inom EMU!!!

Om vi förstår Grekland kan vi förstå vad som sker i Sverige. Samma process verkar trots att vi är utanför EMU. Men vi har frälsta nyliberala politiker som vill omstöpa oss bakom ryggen för den union som är tänkt. De finns i båda blocken.

EU:s gränslösa marknad för allt.

Varor, kapital, tjänster och arbetskraft (= människor) ska kunna flöda fritt för det internationella näringslivets syften och förtjänst! Nationer, folk, ekonomiska verksamheter och naturtillgångar är ett kapital för den nya toppen.

Hindret är demokratin och nationell självständighet. Målet är att upplösa nationell identitet. I olika fördrag gömdes processen. Den kritiska punkten var Lissabon-fördraget 2007 som är vägen till superstaten. Inga länder skulle få folkomrösta. Irland röstade fel och fick göra om det:

Vägen till EU-staten innehåller

  • Sänkta löner för ökad konkurrenskraft
  • Privatisering av det offentliga
  • Sänkt skatt och social åtstramning
  • Ökad invandring som bryter sönder nationell sammanhållning och kultur. Flyktingströmmar uppstår ur samma orsaker att erövra nationella tillgånger för en global eltit. Klyftbildningar och ökad arbetslöshet föder sociala konflikter och upplopp som nu skett, som motiver mer poliskontroll
  • Marknadens frihet över mänsklig och nationell frihet
  • Centralbanken ECB överstatlighet som fråntar nationell ekonomiskt självbestämmande. När EMU-länder förlorade sin styrförmåga med en centralstyrd ränta seglade de på grund med gigantiska skulder.

Vi ser en skuldsocialism sprida sig, där folket får betala banknoterna.. De som skapade valutakrig och spekulation fick frikort.

Ett korrupt ekonomisk spel har skett bakom ryggen för folken. EU har aldrig gällt en demokrati. EU är skapat av ERT-gruppen med storföretagen, European Round Table for Industrialists, där PG var ordförande..

Grekland blir proppen ur som utlöser en social- och ekonomisk katastrof för Europa, som sänker hela den ekonomiska aktiviteten. 

Sverige befinner sig i allvarligt nedbrytningsprocess genom euroavtalat. En revolution i det tysta med myter, lögner och kriser som river strukturer, normer och människovärden. En liberalism som ett sövanda täcke som förblindar.

“Vem i helvete tror ni att ni är?” Nigel Farage läser lusen av EU-kommisionärerna: http://youtu.be/2gm9q8uabTs

Det här inlägget postades i Ekonomi, EU, Grekland, Korståget mot välfärden, Krispolitik, Lobbying, NVO, Propagandans makt, Systemfel. Bokmärk permalänken.