Kollektiva medel plus vikbar cykel. Alternativ till bil med en miljövänlig och flexibel lösning.

MinvikbaraBromptonDetta blev mitt alternativ till ökad rörlighet utan bil. Jag kan ta med mig min vikbara cykel på buss, spårvagn eller tåg.

Väl framme kan jag nå olika platser snabbt och smidigt. Åker t.ex nu på sommaren ut till öarna och jag kan där cykla runt. Eller i innerstan.

Många andra användningsområden finns för dem som pendlar till arbetet eller som har båt.

På spårvagnen förseglar jag den hopfälld  i ett räcke. Har ett spärrband runt sadeln för detta. Cykeln är godkänd av Västtrafik och andra som bagage.

Den får ledigt plats i ett bagageutrymme i en bil.

Min Brompton har 6 växlar och den är likvärdig med en vanlig cykel. Jag tar mig fram lika snabbt som på en vanlig cykel. Tyng-punkten är lite högre, men det är en vanesak.

Cykeln är naturligtvis åtrovärd och jag får förvara den  i bostaden. Går jag på bio, så tar jag med den in och ställer den längs en vägg.Går jag och handlar så ta den med den in  i butiken. Finns det en vakt i butiken, så kan du be om en bevakning.

 Genom att fälla ihop bakdelen, kan jag dra den som en släpkärra och ställa upp den om så behövs. Små hjul finns bak, som jag har bytt ut de små hjulen till inliner, som rullar lätt och tyst. Cykelhandlarn hjälpte mig med att sätta en extra bussning i kullagret. Se bilden 

Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.