FRÅGOR OCH SVAR FÖR FRAMTIDEN?

 Demokrativalet2014

Vi står inför ett val med många frågor men alltid inte med svar. Jobben är valfrågan?

Jobb, vad är jobb?? Jobb är att verkställa något, att leverera och producera enligt ett färdigt mönster eller system. Löpande bandet är det. Den unga kvinnan i Uppsala som skulle besöka 26 äldre personer på 6 timmar är det. Vinstfrågan ensidighet förkväver utveckling och skapar kortsiktighet utan framförhållning.

De produktiva jobben för ett monetärt samhälle. Ett samhällssystem enligt EU med en supertopp för finans och affär. En union som upplöser nationer.

Därom sägs inget inför valet. EU innebär det största demokratiska förändringen någonsin som rör arbetet och samhällets utformning.

Arbete är att skapa, utveckla och ta ansvar. Arbetsplatser för ett samhällsbygge. Tillväxt i arbete för en reell ekonomi och i välfärd. Samhället är ett verk av människor, sa Palme en gång. Samhällets mål och orsak är människan själv.

Nationen bygger på den inre självständighet med medborgarna vårt kunnande, vårt näringsliv, vår kultur och vårt arv i naturkapital som när ett träd växer.

Tillväxt utan investering i arbete är en ohållbar lösning. Utbildningsinsatser är viktig men vi behöver de nya arbetsplatserna inom alla samhällsområden i näringsliv, bostäder, kultur, infrastruktur, välfärd och omställning inom energi och för hushållning av naturresurser.

Vi behöver en landsbygd som fungera. Mer urbanisering och förtätning, skapar dyra bostäder, ohälsosam miljö och trafikinfarkt.

En-stycks-frågornas politik förblindar. Samhället är en process där allt verkar samtidigt i värderingar, mål och samverkan. Detta gäller självständighet och demokratin.

DEMOKRATIN ÄR EN HUVUDFRÅGA OCH VALET 2014 HANDLAR OM DETTA HUR SAMHÄLLET FORMAS ELLER BLIR TILL EN PARK FÖR EN PRIVAT ELITISM?

Det här inlägget postades i Demokrati, Ekonomi, EU, Finansmakten, Förnyelse, Framtid, Fredrik Reinfeldt, Internationalism, Investeringspolitik, Nyliberalism, Offentlig sektor, Olof Palme, Politisk union, Privatisering, Rättvisa, Samhälle, Självständighet, Socialdemokrati, Stefan Lövfén, Tillväxt, Utveckling, Väffärdsstaten, Vänster/höger, Värderingar. Bokmärk permalänken.