VAD ÄR ORSAK OCH VERKAN TILL EKONOMI OCH TILLVÄXT ELLER TILL MISSVÄXT??

 

Goal

Vilket kommer först arbete eller kapital?

 

Ett företag börjar i affärsidén och med människors kunnande och arbete som skapar. Alla ekonomiska verksamheter bygger på mänskliga band. 

 

Ur detta kommer nya varor, produkter och tjänster som blir ett nytt samhällskapital. Ur detta kommer vinster och nya skattemedel som kan återinvesteras. Ekonomin är här i grunden ett kretslopp.

 

Det som nu sker är att kretslopp bryts och blir linjära cash-flow till finansmagnater. En plundring.

 

Traditionella  företagare vet att arbete lägger grunden till tillväxten. Utan den vägen sker ingen förnyelse och utveckling.

 

Övergripande fanns det kvalitativa målet. Ändamålet och adelsmärket varför produkten finns och till vilken nytta. t.ex en säker bil, som ger valet för en kund. Bakom detta finns ett givande till omvärlden för något gott. Mottagaren ger tillbaka som blir inkomst. Hela kretsloppet vilar på att ge vidare. 

 

Idag har vi fått en hänsynslös finanskapitalism som köper skola, vård och företag billigt, plundrar systemet och säljer dyrt.

 

Timanställde Erica Wallberg på Österåkers kommuns hemtjänst  fick sparken när hon larmade Expressen om brist på tid för åldringar och orimliga arbetsvillkor för personalen. Bl.a skulle personalskulle vara på flera ställen olika ställen och samtidigt hinna med att äta lunch, 

Detta är en konsekvens med det ekonomiska ledarskapet anno 2013 enligt M-filosofin. Med knapp resurser hushållar marknadsekonomin resurserna för vinsteffektivisering.

Åldringsvård utan ändamålet. Åldringar och personal blir kassakor i ett system för organiserade VINSTUTTAG!

—————-

Välfärden: Vinst i stället för lön sänker den offentliga sektorn

Pengarna finns dock fortfarande. Men i andra fickor, till följd av en räcka politiska beslut, som tagits under tre decennier, med början på Feldts tid. Den fackliga följsamheten mot dessa beslut har bidragit till utvecklingen, säger John Näsman, montör på Volvo.

 

Varje miljard som blir vinst i stället för lön innebär ett stort bortfall av skatteintäkter. Kommuner och landsting drabbas särskilt hårt, eftersom de saknar rätt att beskatta företagens vinster. Det handlar om en gigantisk åderlåtning av de offentliga finanserna, skriver John Näsman i GP

 Kretsloppet

Konsekvensen med dessa hårda vinster och rationaliseringar förutom stora kvalitetsförlusterna, är att denna ekonomi byter även ned samarbetet och de medmänskliga banden.

ÄGARE PLOCKAR UT EN MILJARD UR ATTENDO

Vårdföretaget Attendo ökar skuldsättningen för att få loss uppåt en miljard kronor ur bolaget, skriver Dagens Industri. Attendo har blivit mer svårsålt eftet debatten om privat

Attendo gör en så kallad omfinansiering av lånen, vilket gör det möjligt för huvudägaren IK Investment Partners och de andra ägarna att få en rejäl utdelning från Attendo. Genom att öka skulderna från cirka 4 miljarder till 5 miljarder kronor blir det möjligt att plocka ut närmare en miljard kronor ur bolaget. Vinst genom ökad skuld.

ETT NYTT SÄTT ATT STJÄLA PENGAR. SKULD SKAPAS PÅ ETT STÄLLE OCH FALSK VINST PÅ ETT ANNAT UTAN EN NY NYTTA HAR SKETT.

Cashflow

http://hd.se/ekonomi/2013/08/16/agare-plockar-ut-miljard-ur/

Vad är finanskapitalism?

Finanskapitalism beskriver ett ledarskap för organiserade vinstuttag ur samhälle, välfärd och företag. Principen är att ta från omgivningen. Ett världsomfattande finanssystem har byggts upp av finansingenjörer som är baserat på skuld. 

Kapitalprincipen överordnas. Arbetet underordnas som blir verkställande jobb. 

Skeppet här nedan visar ett samhälle om detta. Det visar konsekvenser av ett nytt tänkande. En värld som endast finns i en yttre mening. Livet är endast en kostnad.

På kommandobryggan sitter regeringen och finansmakten. Roddaren är folket som arbetar, bygger och utvecklar.

Finanskapitalisterna vill skära ned kostnaderna och rationaliserar bort människorna, kapar eller säljer ut verksamheter. Blir det effektivt? Att nå målet och ändamålet, kommer att ta lång tid. Hur går det för roddaren? Risken är att han blir utsliten i förtid.

Nu ska de fria marknadskrafterna råda. Då kommer frågan. Var då??? Bland roddarna????

finansstyret

 

Det här inlägget postades i Arbete, Arbetsskapande, Ekonomi, Ledarskap, Nyliberalism, Organisationsfrågor, Privata sjukförsäkringar, Systemfel, Tillväxt, Utveckling, Väffärdsstaten, Välfärd, Vinst. Bokmärk permalänken.