REINFELDTS IDEOLOGI


Reinfeldts ideologi – “Det sovande folket” – kom ut 1993 går nu på teater där Fredrik Reinfeldt visar upp en totaltförvrängd verklighetsuppfattning, där han konstaterar att “Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion”. En sådan politik leds och administreras av dårar; och  skapar ett folk med sovhjärnor. Till slut dör de välfärdsdöden. Det märkliga är finanskrisen brakar lös 1992 med Bildts och Dennis kronförsvar, året innan Reinfeldt släpper ut sin bok 1993. Inte ett ord nämns om kronförsvaret eller om novemberkuppen i Riksbanken 1985 och den bobubblan som kom genom avregleringen.

Svenskarna är mentalt handikappade. Är inte välfärden samhällets mening och mål? Vad annars?

Det sovande folket
Teater Alma i Stockholm
Premiär den 9 augusti 2013

En SVT-intervju med Johanna Emanuelsson som satte upp Reinfeldts bok på teatern, berättar hon att det svåra var att undvika att det hela skulle uppfattas som en parodi och ett skämt. 80 % av texterna är Reinfeldta egna ord.

Även uttalanden från Fredrik Reinfeldt i nutid finns med i pjäsen, t ex i Davos: ”We used to have people in the industry, but they are basically gone” och det illustreras roligt i pjäsen genom att “ Bertil och Leif är ju kvar i alla fall, vi ringer dom ” och att i telefon med en pressekreterarers röst säja ” ja, 567 000 personer är basically gone”.

Programledaren syntes vara häpen över att Reinfeldts bok skulle ha något att göra med dagens politik. Men boken gäller en betraktelse av svenska folk och samhället av en person som nu är vår Statsminister.

När Håkan Juholt läxar upp Fredrik Reinfeldt 2011. Reinfeldt ser plågad ut. Memik och gester i bakgrunden berättar sitt. Likaså  nästkommande repliker.

När Håkan Juholt läxar upp Jan Björklund 2011

När Håkan Juholt läxar upp Göran Hägglund 2011

En kvinna läxar upp Fredrik Reinfeldt om sjukförsäkringen i ett radioprogam

Var har ni för människosyn i Alliansen?

Brith Aspenlind, adjunkt i historia, religion och geografi, intervjuas. Det nya sjukförsäkringssystemet kom till för att sänka kostnaderna och för att finanisiera jobbsskatteavdraget. En propagandamaskin utvecklas för att vilseför folket som i en diktatur. Reinfeldt dundrar och pekar med högerarm i ilska i ett avsnitt “147 personer varje dag i över tio år med Göran Persson förtidspensionerades. I själva verket det en 1/3-del 51 personer. Detta är inte ärligt. Något sjukt ligger bakom.
Se nedan

De tre nätverken Resurs, Slussa och Aktionsgruppen för de sjukförsäkrades rätt har från Försäkringskassan nu tagit emot den statistik som Cristina Husmark Pehrsson och övriga allianspolitiker baserat sin numer mytomspunna uppgift om ”147 förtidspensioneringar per dag” på. Enligt statistiken är den korrekta siffran 51 personer per dag i genomsnitt under åren 1998-2006 Den berömda siffran “147” som påstås ha skickats till ”permanent utanförskap” ingår alla sjuk- och aktivitetsersättningar, alla korta sjukfall och deltidssjuka. Alla som arbetade upp till 75% och hade ersättning resterande tid ingår. Allt “147 personer om dagen”. Så kan man trixa med siffror.

Regeringen har medvetet bluffat för att vilseleda väljare i syfte att vinna politiska poäng, skriver företrädare för nätverken.

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Fredrik Reinfeldt. Bokmärk permalänken.