WORKING POOR – MODERATERNA VERKAR FÖR SÄNKTA LÖNER

Sanktaloner
Återigen så säger de JA/NEJ samtidigt. “Vi vill inte ha lönesänkningar!”, sa Anders Borg i SVT:s Rapport 19 maj. Regeringen vill nu pressa ned de lägsta lönerna.

 

I ett chefsmöte på UD den 27 augusti presenterade Anders Borgs statssekreterare Per Jansson det ekonomiska läget inför höstbudgeten, där de åter säger att sänkt skatt sänker arbetslösheten, (som bromsar hela samhället och blockerar för en framtidens förnyelse). De vill genom utpressning nå målet.

Det avslöjar de själva i ett internt dokument som Expressen tagit del av – trots att de alltid förnekat att det finns ett sådant syfte. Metoden är sänkta reservationslönen dvs den lägsta lön som någon är villig att jobba för.

En lönekamp mellan individer. En auktion av jobb till lägsta lön. Allt omvänds. M blånekar. Det vet att folket inte vill detta. “Working poor”, är ett begrepp i USA. De som jobbar mycket men ändå har dåliga löner. Modern träldom.

M förstärker med utsidans ekonomi enligt europaktens och kronförsvarets strategi. Ökade konkurrenskraft med sänkta löner.

Försvaret av kronan driver fram en intern devalvering. Sänkta löner och social nedrustning, sänker köpkraft och skapar än mer arbetslöshet. Allt bromsar upp. Logiken är ofattbar.

http://m.expressen.se/nyheter/hemliga-planen-sank-lonerna/?partner=wwwMan_kapital

Samma fråga upprepas om och om igen. Den har gället i alla tider. Den ena vägen föder tillväxt. Den andra vägen leder till missväxt och misär. En rent logisk fråga om vad som orsak och verkan; och mål och medel.

Samma fråga upprepas om och om igen. Den ena vägen föder tillväxt. Den andra vägen leder till missväxt och misär. En rent logisk fråga om vad som orsak och verkan.

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Skatt, Tillväxt. Bokmärk permalänken.