VARFÖR LÅTER STATEN SIG BETALA RÄNTA TILL DE PRIVATA BANKERNA?

 

BankreformeringenSBAB Bank AB är ett helägt statligt aktiebolag verksamt på den svenska bolånemarknaden.

SBAB grundades 1985 för att finansiera de statliga bolånen. Sedan början av 1990-talet konkurrerar företaget med privata aktörer som banker och erbjuder lån till privata kunder.

Idag erbjuds även andra bankprodukter såsom sparkonto och fonder.

Om staten lånade pengar från sin egen bank, då skulle man betala ränta till sig själv, dvs räntefria lån.

Enligt Maastricht-avtalet i EU är staten/kommunerna tvungna att ”låna” från privata banker. ECB blev för EMU-länder skuldsidans bankorgan. EU visar sig som ett överstatligt banksystem.

Nationer seglade på grund när de inte kunde styra utan en egen centralbank, valuta och ränta. Länder tvingades till en social devalvering som kastat folk i misär och arbetslöshet.

fedUrspunget är att känna igen från Wall Street. Federal Reserve Act klubbades igenom natten till den 22 december 1913 som maskerade en privatägd bankkartell att vara en nationellt styrd centrala bank, nämligen Federal Reserve Banks som skulle komma att förändra USA för all framtid.

http://www.oikonomia.info/?p=2506

Efter detta beslut fick den amerikanska staten vända sig till denna hybrid för att få pengar utan att konsultera de amerikanska skattebetalarna. Pengar skapades från ingenting gavs till den amerikanska staten.

Detta är basen för ett skulddrivet banksystem och ett bankmonopol. Ett bankkoncpet baserat på räntevinster genom krediter som drivier en kreditdriven ekonomi. Denna tvångströja gäller för stat och kommun i Sverige att låna från det privata.

Man får fråga sig varför i hela fridens namn kan inte staten och kommuner ”låna” av sig själv då staten har en bank inom banksystemet som är SBAB.

Lån från privata banker sker genom att belåna statsobligationer.  Storbankerna hämtar nyskapade pengar från Riksbankens digitala betalningssystem.

Riksbanken den mycket speciella förmågan att skapa pengar ur intet genom betalningssystem RIX: Att skapa nya pengar sker elektroniskt i systemet RIX. Runt ett långsmalt bord täckt av skärmar sitter en handfull personer på Riksbanken och producerar pengar. De övervakar betalningssystemet, som är själva blodomloppet i finanskroppen. 

De flesta länder som använde sig av guldmyntfot övergav denna under mellankrigstiden. Privastyrda jätten BIS bildades 1930 och introducerade en valutahandeln med sin guldfranc. BIS är Centralbankernas centralbank. BIS sätter alla regler idag genom BASEL III. De som som skapade krisen 2008 är nu med och sätter reglerna.  

För Sveriges del upphörde guldmyntfoten att gälla 27 september 1931 då man gick över till pappersmyntfot. Det hör till saken är Riksbanken är medlem i den privata BIS sedan 1930. Rikbankschefer sitter i dess styrelser. 165 centralbanker och ingår samordnar finsiella progam utan insyn från allmänheten. Detta förhållande låser ett fritt nationellt bankväsen

Svensk guldmyntfot gällde från 1973-1931

Svensk guldmyntfot gällde från 1873-1931

Under finanskrisen 2008 har Riksbanken lånat ut 300 miljarder kronor till de privata bankerna, men Riksbankens lån till nya arbeten, bostäder och framtidens infrastruktur för de unga blev NOLL kronor. Lån går via det privata in i ett kreditssystem som skuldsätter stat, kommun, företag och hushåll.

Endast vissa RIX-medlemmar är godkända för att få ut “nya kronor”. JAK-banken som är en medlemsägd bank utan ränta ingår t.ex inte.

RIX-systemet2

 

I princip är detta en penningtvätt att skapa skuldpengar

http://www.riksbank.se/Finansiell-stabilitet/Betalningssystemet-RIX/Deltagare/Vilka-ar-RIX-deltagare/

En annan fråga gäller skattekonton. Alla skatteinbetalningar sker i landet går till dessa konoton. SEB kan här göra vinster på detta vi utlåning.

Varför överflyttar inte staten skattekontona från SEB (bankgiro 5050-1055) till statens bank SBAB. Skattekontona är SEB:s skuld till staten i svenska kronor – skattekontot i sig innehåller inga svenska kronor.

seb_logo_oben-1

Räntan på statsobligationerna som staten betalar skulle då gå till SBAB – dvs tillbaka till staten. Att staten betalar ränta till sig själv är ju egentligen samma sak som att staten inte betalar någon ränta alls.

Samma sak skulle kunna göras med alla kommuners konton på privatbankerna som skulle kunna sättas på SBAB och motsvarande tillgångar bankerna sitter på , tex i form av skuldpapper som kommunerna skrivit på, överflyttas till SBAB – räntan på dessa skulle då tillfalla staten och i slutändan kunna återföras till kommunerna.

Källa: 
http://parasitstopp.wordpress.com/2013/09/05/varfor-flyttas-inte-skattekontona-fran-seb-till-sbab/

 

Det här inlägget postades i Bank och finans, Bankreformering, Federal Reserv, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.