Jobb eller arbete? Vad är skillnaden?

Arbete-jobb

Samhällets utveckling formas i värdegrunden. Pragmatism fördunklar. Nyliberalismen kan liknas vid en vinpress som pressar ut musten ur frukten:

 

Allt kan skildras i arbetets principer. Mycket tal gäller jobb och jobb. Språkets innehåll förblindar. Arbete och jobb är inte samma sak!! Likaså är labor och work helt skilda principer. Vad är skillnaden?.

 

Labor skildrar att kroppsarbete enligt ett system. Hard labor betyder straffarbete. Människor blir en fortsättning på ett system, ett ekonomiskt system.

 

Löpande bandet är detta. Vi ser psykisk ohälsa växa och kommer att kosta nära 3 miljarder nästa år. En kvinna skulle nyligen hembesöka 26 äldre på 6 tim i Uppsala. Helt groteska uppfattningar sker i ledarskap. Unga hunsas och utnyttjas. Management by fear sprider sig.

 

Work eller arbete täckte tidigare det skapande arbetet. Gråssossar var verkstadsarbetare. Det innefattade yrkets heder, ansvar och det kvalitativa målet. Konstruktörer skapar. Scientific work skildrar också den skapande målsättningen som vetenskapare. Hantverkare, konstnärer och författare är det.

 

Läkaren håller nu på att bli ett producerande jobb. Stafettläkare springer från ett ställe till ett annat.

 

Stressfaktorn höjs att producera och ekonomisera människor till vara en kapitalvara. I EU är människan endast en arbetskraft. Mänskliga rättigheter hotas. Därför är utvecklingen allvarlig.

Att skapa börjar inifrån personen till en omgivning. I detta finns både frihet och ansvar.

Jobb som tillkommer utifrån och underkastas andra, system, storföretag eller banker leder in något vi värjt oss från. Växer detta i omfattning tillsammans med en nationalekonomi som bygger på utsidans ekonomi, då är detta en väg till en framtida tyranni,

Det här inlägget postades i Människan, Nyliberalism, Personlig utveckling, Vänster/höger, Värderingar. Bokmärk permalänken.