Moderaternas ideologiska krig


TROJA-Reinfeldt

Statsminister Fredrik Reinfeldt inledde Moderatstämman nu i Norrköping med att tala om ”det goda samhället”. Han tog sats i Stockholm på 1700-talet, som då beskrevs som den farligaste staden att leva i, och det senaste kriget 1814 mot Norge.

Reinfeldt fortsatte sin genomgång av Sveriges historia och hyllade en av Socialdemokratins insatser för Sveriges utveckling.

 Efter en lång hyllning av Sveriges utveckling kom Reinfeldt fram till ”det galna kvartsseklet”, då de röda fanorna och socialismen dominerade. En hyllning sker också till en fri världshandel som även gör att nationers hushåll och näringsliv blir till en vara. Hav, skog, grödor och mineraltillgångar köps upp eller blir till spekulationsobjekt.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/moderaternas-stamma-inleds

Chockdoktrinen70-talet innehåller i själva verket nyliberalismens terrorverk, stålbad och ekonomiska torpeder som avfyrats. Militära makter samverkar med den ekonomiska världsplaneringen. Folkmorden i Sydamerika. Chilekuppen 1973 är en milstolpe.

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article11284129.ab

“Det galna kvartseklet” från 1968 innehåller även frukten av Vietnammkriget som utlöser ett makroekonomiskt problem över hela världen med fallet av Brettons Woods med dollarkrisen och på detta oljekrisen med skyhöga priser 73/74.

Detta är inledningen till valutakrig och det som ska bli EMU och euro. Där är också då globaliseringen sprider. Nationer plundras. Milton Friedmans teser sprider sig. Chilekuppen 1973 är en milstolpe. Nyliberalismens träsk och medarbetare når även Sverige. Allt finns skildrat i Naomi Kleins Chockterapi vägen med katastrofkapitalism, terror och kris som vapen.

Reinfeldt vill sprida en falsk historiebild som gällt. Okunskap är här makt. Alla partier i opposition måste kunna ta denna ideologiska kamp mot nyliberalismens draksådd.

Reinfeldt rider med sin stridshäst, enligt han själv, och förvränger historia för att öppna portarna som i Troja med den trojanska hästen. Högern har och vill bygga en ny väg med “out-sourcing” av nationens tillgångar för att ägas utanför oss, där vi inte kan rå oss själva. En väg att göda Marknaden och de redan välgödda. En grundsten i nyliberalism.

Majoriteten i Sveriger säger nej till den plundring som skett i vård, om utförsäljning av statsegendom och utarmning av nationella tillgångar. 
 
Oppositione måste kunna nyliberalismens terrorverk, stålbad och ekonomiska torpederavfyrats.

Reinfeldt lägger nu sin nya strategi att imitera av hävd Socialdemokratiska värdegrunder och begrepp som en gökunge tar plats i boet. “Vi bygger det goda samhället med respekt för att de goda pusselbitarna lagts på plats.”

nyaM-STRAT

De vill nå omedvetna väljare. Men det är viktiga att förstå den pragmatiska politiken räcker inte. S måste också kunna möta på allvar den nyliberala marknadsekonomiska ideologins avsikter.

 Men också att förankra sig i sitt ursprung i en social demokrati och folkrätt. Ett ideologiskt krig råder om nationens framtid.

PS: Chrockdoktrinen är en resumé av 40 års politisk och ekonomis världshistoria som en katastrof i kapitalism.

Här en video där Naomo Klein talar: http://www.youtube.com/watch?v=hA736oK9FPg

Det här inlägget postades i Demokrati, Historierevision, Nyliberalism, Väffärdsstaten, Välfärd. Bokmärk permalänken.