VÄTGAS PÅ VÄG

vatgassttionEtt framtida vätgassamhälle kan kraftigt reducera växthusgaserna. Island går på den vägen genom att kunna producera el med sina stora tillgångar i geovärme.

Vätgas används redan idag i stor omfattning inom industri världen över och finns även som restprodukt. Om denna resurs återanvänds skull 1/3 av trafiken gå vätgas. Restprodukt är till 99 % vatten.

Vätgaspotentialen i Sverige ska nu kartläggas. Ett EU-krav. Målet är en plan för hur bilister år 2020 ska kunna tanka vätgas var 30:e mil i hela landet.

Den ska handla om hur vätgas, som drivmedel i bränslecellsbilar, inom 6–7 år ska tillverkas, lagras och distribueras runt om i Sverige.

En mängd aktörer samlades i Malmö i oktober: bland annat kemiindustri, gasleverantörer, Volvo PV, Gröna Bilister, universitet, Vinnova och Trafikverket.
Projektet i sin helhet har två huvudsyften:

Vi ska dels göra en nulägesanalys av vätgas som fordonsbränsle, dels ska vi lägga fram en infrastrukturplan i vår för hur bilister ska kunna tanka vätgas i Sverige senast år 2020, säger Cecilia Wallmark, projektsamordnare på teknikkonsulten Sweco.

Kravet på tankställstätheten för vätgas kommer från EU. I februari föreslog Kommissionen ett direktiv för att påskynda användningen av drivmedlen el, väte och naturgas. Avsaknaden av tankstationer och laddstolpar anses vara det absolut största hindret.

Kommissionen föreslår därför skapandet av minimiinfrastrukturer. Man vill att bilister ska kunna tanka vätgas var 30:e mil.

Ja det är grön väg som ger ny utveckling och arbete. Är vätgassamhället en vision? För Island är detta riktning. Bilar, tunga fordon och båtar ställs om.

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3774588.ece

Det här inlägget postades i Miljöpolitik, Vätgasutveckling. Bokmärk permalänken.