Sveriges mål för utveckling och tillväxt.

SverigemalSocialdemokraterna behöver mer uttalade mål och projekt som ger utveckling och arbete.

Sådana mål sätter Alliansen nu på sin dagordning om än begränsat till Stockholm med nya bostäder och stationer för tunnelbanan.

Men vi behöver mål för landets utveckling och inte bara Stockholm.

Mål och värdegrunder som ger riktning, framtidstro och helhet. En utveckling av näringsliv och det offentliga utan att vi säljer ut oss. En hållbar och demokratisk framtid för nästa generation.

Den globala och vår egen marknadsekonomi ter sig alltmer aggressiv ut och förtärande på samhällskapital, demokratin och människor. Fria marknadskrafter är en väg som leder till monopol.

Framtidens ekonomi behöver återvinnas till sin rätta mening för samhällsbygget med och för människor som mål och orsak. Den innehåller även samhällshushållets försörjning under naturens ramar.

Människovärde, hälsa och yrkesansvar kränks i arbetslivets jobbutveckling där människor förväntas fungera som producerande maskiner och soldater.

Vi ser en marknadsekonomi som driver i fel riktning. Knapp tillgång på bostäder ger starka kassaflöden till byggare och banker. Svenska räkfiskar dumpar 1000-tals ton räkor för att hålla priserna på en hög nivå. Vi ser vinstuttag som inte skapat ny nytta och arbeten. Arbetets mening är att skapa med och för andra.

En ekonomisk avhumanisering av relationer syns utvecklas. Människor kan inte förvandlas till medel utan att bli en träl. Samhällets existens kommer av människan själv som orsak och dess mål.

• Tal i full sysselsättning, matchande utbildning och välfärdsbygge där privatisering är kvar, är med all förmodan inte fullt tilltalande för en framtid. Senaste siffror blir negativa.

• Om S vill vara ett framtidsparti som måste detta kom till uttryck. Många områden är eftersatta med Alliansen Detta ser folket och vill ha förändring. Alliansen sätter nu mål som liknar Juholts politik om tunnelbana och bostäder.

• Även ett samarbete över gränserna förutsätter ett målinriktat Sverige.

Dessa målområden bygger på Alliansen kris och åtstramningspolitik. Områden med en negativ utveckling..

Framtidens ekonomi behöver återvinnas till sin rätta mening för samhällsbygget med och för människor som mål och orsak. Den innehåller även samhällshushållets försörjning under naturens ramar.

NYBYGGE

Det här inlägget postades i Allianspoltik, Demokrati, Ekonomi, Förnyelse, Hälsa, Människan och värdet, Marknadspolitik, Privatisering, Samhällsvision, Samverkan, Socialdemokrati, Strategisk utveckling, Sysselsättning, Systemfel, Tillväxt, Utbildning, Välfärd, Vänster/höger, Värderingar, Vinst. Bokmärk permalänken.