VALTAKTIKEN 2014?

Lofven-Reinfeldt-KOA

Många frågor gäller tiden efter 2014? Folkrätt eller marknadsrätt


EU väntar på att fullborda och ta över kontrollen över de ekonomiska styrmedlen för att fullborda tanken om den politiska unionen.

Marknaden väntar utanför för att få klartecken för att få komma in och internationaliseras välfärds- och servicesektorn. Det stora pengarna finnas där.

S passar med låg profil. Nya färger i loggan. Löften om bättre välfärd i privata samarbeten. och full sysselsättning där samhällsmål och utvecklingen är i det dunkla. Fokus på SD som hotet. Samma för M. Båda S och M är parhästar för EU-bygget.

 

Vi tar vårt ansvar för nationen i ett allvarligt ekonomiskt läge. I den nuvarande hotfulla europeiska och ekonomiska krisen behöver Sverige en fast och stark ledning”. Denna tes formulerar Jan Myrdal att vi kan få en blåröd regering efter valet.
http://www.aftonbladet.se/debatt/article17890972.ab

 

Bo Lundgren fd ledare för Moderaterna: Jag lägger mig inte i hur de gör så klart, men om läget kräver bör man överväga en stor koalition mellan S och M. 

Om det blir ett oklart valresultat där de rödgröna till exempel får 48 procent och Alliansen 42, så kommer det bli problematiskt. Jag hoppas självklart på att alliansen får egen majoritet. Men med det sagt så skulle det bli svårt för Stefan Löfven att regera om hans sida får 48 procent och Sverigedemokraterna får runt 10 procent, eftersom de oftast röstar med alliansen, sägerhan.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17864524.ab

 

Det här inlägget postades i Demokrati, Framtid, Liberalism, Marknadspolitik, Moderaternas politik, Socialdeomkrati, Systemfel, Vänster/höger. Bokmärk permalänken.