TPP ETT VÄRLDSÖVERGRIPANDE AVTAL PÅ VÄG? MARKNADENS TYRANNI

TPP

 

Just nu pågår hemliga internationella förhandligar. Monsanto är på väg att genomföra sin största kupp någonsin, Det kan ske i en kort framtid om det inte stoppas. Monsanto presenterar “den genetiska apokalypsen och USA:s patentkontroll över global matproduktion.” Bönder i 50 nationer tyranniseras idag.

Partnerskapet Trans – Pacific är en väldig, ultrahemlig uppgörelse mellan tolv större länder som skulle ge företag oöverträffad makt – ger dem möjlighet att använda nya globala domstolar att stämma våra regeringar för att anta nya lagar som har skyddat oss och hindrat vinster!

Det kan gälla allt från märknings GMO-livsmedel att skyddas på internet . Wikileaks har brutit historien och opposition är att bygga snabbt, men de länder som rusar för att försegla affären under 48 timmar .

Det är vansinne, men vi har en chans att stoppa det – 3 länder tvekar. Om de drar sig ur faller hela affären.

Om vi visar stöd till dessa ledare i Chile, Nya Zeeland och Australien med en global uppmaning att stå stark, kan vi stoppa detta företags globala kontroll innan Monsanto korkar upp sina champagne-flaskor.

Anmäl dig nu och dela detta med alla:

http://www.avaaz.org/en/no_champagne_for_monsanto_loc/?bWNimcb&v=32217

De läckta uppgifterna om partnerskapet Trans – Pacific utkast är en julklappslista för de stora företagen.

Det skulle sätta en global standard för företag genom vilka de kan styra våra regeringar genom ett ogenomträngligt system av domstolar som ”nyliberalismens diktatur

Dessa domstolar skulle kunna begränsa tillgången på billiga läkemedel till förmån för märkesvaror.

De skulle t.o.m. låta cigarettföretag kunna stämma regeringar som anger hälsoföreskrifter mot rökning om det hotar vinsterna! Det är nästan för otroligt för att vara sant .

Men nästan ingen har hört talas om TPP! Samtalen är så hemlighetsfull att inte ens våra folkvalda lagstiftare vet vad som finns i det. Endast bara förhandlarna och 600 företagskunder lobbyister .

Nu läckta texter har chockerat politiker och medborgare från Chile, Nya Zeeland och Australien . Och de driver tillbaka på företagets lobbying.

Den amerikanska gruppen är fast besluten att få tillstånd en affär kommit innan det kommer för mycket offentlig granskning.

TPP påverkar oss alla – det kränker våra rättigheter och underminerar våra demokratier bara för att skydda företagets vinster. Och vi har bara dagar att stoppa den . Gå med i brådskande samtal och berätta det för alla.

PM: Tyvärr kan de redan ha blockerat protestlistan. Starka krafter råder. Men 250 00 namn har samlats in på 24 timmar.

http://www.watershedsentinel.ca/content/action-alert-avaaz-petition-wants-half-million-say-no-trans-pacific-partnership

MonsantoMonsanto var bland de första att genetiskt modifiera en växtcell, tillsammans med tre akademiska grupper, som offentliggjordes 1983, och var bland de första att genomföra fältförsök med genetiskt modifierade grödor , som den gjorde 1987.

Det återstår nu en enda av dessa 10 amerikanska kemiföretag tmellan 1997 och 2002, genom genom en process av fusioner och spin-offer som fokuserade företaget på biotekniken. 

Bönder tvingas att odla dessa dyra GM-grödor. Frön sprids till granngårdar. Dessa stäms om det inte betalar 

När GM-grödor är inblandade kommer det också att krävas för att teckna avtal för inköp av herbicider (frön), insekticider och gödningsmedel.

Sambanden mellan Monsanto och den George Bush d.ä. var mycket starkt. Det gäller även Donald Rumsfeld, försvarsministern under Irakkriget.

USA:s agenda att i hemlighet lobba, expandera och exportera bioteknikföretag och deras produkter riskerar att bli en global katastrof. Detta genom en okontrollerad spridning av en otestad, riskfylld teknik och sannolikt hälsofarliga produkter.

http://youtu.be/fCer5NmEw5U

Monsanto driver patentanspråk mot fattiga enskilda bönder och småbrukare i 3:e världen på samma sätt som Hollywood driver copyrights-krig mot fildelande barn och ungdomar. Advokaterna är förtruppen i en organiserad global verksamhet som gäller total kontroll över matproduktionen i världen.

I 3:e världen ser man idag en omfattande självmordsvåg i Monsantos spår, allt eftersom patentkraven upprätthålls genom indrivning av fantasisummor och omfattande hot från USA-kontrollerade lokala myndigheters brutala poliser…

http://youtu.be/-k-ZS_dPzAQ

Det här inlägget postades i Demokrati, Framtid, Genteknik, Marknadspolitik, Miljöpolitik, naturrätten, slavdom, Systemfel. Bokmärk permalänken.