DEN LIBERALA LABYRINTEN? VAD FINNS FRIHETEN I EU???

Labyrinten

 

I den materialistiska världen söker politiken friheten. Den finns inte där. Allt är relativt. Einstein visade detta.

I EU pågår nu i dec 2013 samtalen att enas kring en Bankunion och om vägen till en gemensam försvarsmakt och en polismakt motsvarande FBI på EU-nivå. Bankunion motiveras med att rädda folken från framtida skuldnotor för att rädda banker. 

Således en väg till som skulle leda ett enda försvar, en säkerhetspolis. och en framtida gemensam budget. Samma element som gäller i en superstat. Stater utan demokratin.

Nationell nivå skulle då försvinna. Nationella företrädare vill inte detta. Dessa område tillhör nationens självständighet.

I alla skrivelser så vill man förhindrar detta. Begreppet “Samverkan”, “Samverkan”,”Samverkan”,… upprepas igen och igen. Samverkan om forskning, IT, hållbar utveckling och det som tillhör civilsamhället.

EU och ekonomin irrar i labyrinten för lösningen och hittar ingen väg ut. Man bygger istället ett rum som låser in oss i ett EU-system.

Hela EU-tänkande blir till en motsägelse. Begrepp “frihet” kan inte redas ut. Därför kommer ett dubbeltänket, där ja och nej gäller samtidigt.

Vem tjänar vem, marknaden och människorna? Verklig frihet och sanning lever i oss.

Allt i det yttre skulle då blir resultat av sammanflätade mål och värden att tjäna folkens utveckling. Ett stödjande samspel. En solidarisk enhet. En etisk demokrati. “Ett solidariskt EU.” Utopi? Så fungerar verklighet i det minsta.

PS 
Spanien förlorar som Grekland både samhällsegendom och rätt. Det måste omtalas om hur det går.

De senaste åren av lågkonjunktur och strama ekonomiska reformer av Spaniens konservativa regeringen utlöste massdemonstrationer på gatorna.

Stränga böter införs € 30 000 i böter per deltagare i oanmälda demonstrationer eller att hindra en tjänsteman från att göra sin plikt, t.ex vid en sittstrejk.

http://www.reuters.com/…/us-spain-security…

Francos spöke tillbaka: http://www.aftonbladet.se/kultur/article18061286.ab

Det här inlägget postades i Civilsamhället, Demokrati, EU, Framtid, Frihet, Liberalism, Marknadspolitik, NVO, Politisk union, Rättvisa, Samhälle, Samverkan, Sociala strukturer, Solidaritet, Systemfel, Utopi, Väffärdsstaten. Bokmärk permalänken.