Ta från de fattiga och ge till de rika

När man tittar på välfärdsutvecklingen under S-tiden så finns ett långsiktigt tänkande för framtiden. AP-fonden bildades på 60-talet, vars syfte var att hindra snabba svängningar i pensionsutbetalningarna, att hålla uppe sparandet och ge löntagarna en anständig pension.

Stora fonder byggdes snabbt upp som skulle fungera som en buffert. Högern angriper tanken om S-samhället som ett bidragssystem stulet med skattemedel och från affärsvärlden. Istället gällde ett långsiktigt sparande för allas bästa.

Den korrupta finanskrisen slog sönder detta på 90-talet och raserade statsfinanserna. ALLIANSREGERINGEN har drivit en sanerad ekonomi mycket tack vare AP-FONDENS PENGAR/PENSIONÄRERNAS till skattesänkningar till dagens löntagare, FRAMFÖR ALLT HÖGINKOMSTTAGARE, medan de som var med och räddade statsfinanserna under slutet av 90-talet också i fortsättningen får betala de rika med lägre pensioner.

Pengarna (250 miljarder) måste återställas för att dagens pensionärer inte skall behöva rädda statsfinanserna en gång till. Högern i världen skapade krisen, sänkte Sverige och ger nu till de rika.

Detta är den korrupta metoden som används. Alliansen har samtidigt kallat folket som byggde Sverige för ”det sovande folket” och säger förmätet detta. ”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.” Det var FOLKET som byggde Sverige, Reinfeldt!

Det här inlägget postades i Avregleringar, Bank- och finanskriser, Bidrag, Fattigdom, Fördelningspolitik, Pensioner, Skatt. Bokmärk permalänken.