OS I SOCHI 2014. TILL FOLKETS TJÄNST OCH FRED ELLER TILL SLAVDOM?

OS-bygget2014

Vad syftar ekonomin till?

Totalt sett så har spelen kostat drygt 335 miljarder, så här långt. Ett byggprojekt med en gigantisk tävling i prestige. “I am the greatest”.

Förberedelserna har också kantats av problem och Putin sparkade biträdande chefen för OS-kommittén Achmed Bilalov på grund av förseningar. OS i Sochi är det dyrast genom tiderna.

Rysslands president Vladimir Putin meddelade i dec 2012 att Sochi får ytterligare 328 miljoner kronor, öronmärkta för organisationen bakom OS. Fullständigt orimliga summor. Inkompetens? Finansiellt rofferi?

Över 100 000 gästarbetare har sökt sig till staden för att arbeta men 10 000-tals av dem har blivit lurade på sina löner och tvingade att lämna landet. Mardiros Demirtjan bor i Sotji och kunde inte utvisas som så många av hans lurade kollegor från andra länder.

Tortyr med järnspett in i rumpan

UG-Mardiros“Två böjde ned mig, med en spade på huvudet så jag inte skulle se, lyfte upp min rumpa. De förde in spettet, jag gallskrek.

 Mardiros Demirtjan hade jobbat som elektriker på ett OS-bygge i Sotji, den stad där vinter-OS invigs om någon vecka. När lönen uteblev klagade han till sin arbetsgivare, men i stället för pengar kom polisen.

 De anklagade honom för att ha stulit från arbetsplatsen, förde honom till polisstationen och misshandlade honom för att få fram ett erkännande.

Till slut hämtade poliserna järnspettet.  Han har har idag svårt för att gå.

http://www.svt.se/ug/torterades-med-jarnspett-av-polisen

MarknadenOS2012Ett projekt som nu genomförs som ett slavarbete. 

Inte heller OS i London 2012 med dessa gigantiska investeringar kom att gagna Englands folk, näringsliv och ekonomi. De stora drakarna McDonald, Cocal Cola och Visa  tog över.

De olympiska spelen är inriktad på den givna mänskliga naturens förmåga. Man vill här utröna var gränsen går fysiskt och mentalt.

Men också att världens ledare vill driva en ekonomi för att skapa ett imperium. Inte för att  tjäna sitt folk utan för sin egen sak, där folk blir medel och slavar.

Hela ekonomin är en ännu gåta för världens ledare och ekonomer som kan föra oss till en avgrund. Ursprunget är förintat.

I stället för marknadsekonomi borde vi tala om solidaritetsekonomin.

Eller subsidiaritetsekonomi (den stödjande utvecklingsekonomin).

 Ekonomin innehåller en livsprocess och en dynamik mellan samhällets alla delar. Att stödja samhällets från toppen till de organiska inre delarna ända ned till organisationer, familjen och personen.

Från dem gäller den stödja vägen för sin omgivning. Kallas för solidaritet. Det mest vardagliga är mathållningen till familjen som princip.

Två stora hus finns. Ett är näringslivets försörjning. Ett är den offentliga verksamheten för samhällets gemensamma bästa och utveckling.

Det gäller områden som infrastruktur, järnväg, vård och ja även en nationell centralbank.

Det här inlägget postades i Arbete, avhumanisering, Ekonomi, Finansmakten, Framtid, Fred, Frihet, Ledarskap, Makt, Människan och värdet, Orättvisa, OS. Bokmärk permalänken.