Samhällets liberala demonisering

newMANVad bygger ett samhälle på?? Mänskliga relationer eller något annat. ”Society” kommer av latinets ”societas”, som betyder ungefär ”till varandra vänligt sinnade relationer.

Konflikten mellan Väst och Ryssland gäller i grunden vad är  samhällets framtid. Väst vill att Ryssland bejakar västkulturens och liberalismens värdegrunder.  Rysslands folk bär på urgamla kristna traditioner.

De senaste två åren har varit dramatiska i Ryssland, och många har börjat undra vart Putin för det land han leder sedan nära 14 år. För så lite som två år sedan var det stora demonstrationerna just vid den här tiden, som gav många hopp om förändring. OS i Sotchi  2014 skulle bli en triumf. OS i Sochi är det dyrast genom tiderna. 334 miljarder. Hårdför politik om arbetare.

Över 100 000 gästarbetare har sökt sig till staden för att arbeta men 10 000-tals av dem har blivit lurade på sina löner och tvingade att lämna landet.

Över 100 000 gästarbetare har sökt sig till staden för att arbeta men 10 000-tals av dem har blivit lurade på sina löner och tvingade att lämna landet. Mardiros Demirtjan bor i Sotji och kunde inte utvisas som så många av hans lurade kollegor från andra länder.

Men de slogs i stället ner och det ebbade ut. Sedan finns fängelsedomarna mot aktivisterna i Pussy Riot för deras regimkritiska punkbön i Moskvas frälsarkatedral. Och så har en rad lagar väckt uppståndelse,  inte minst den så kallade “antihomolagen”.

De som nu leder landet i dag är konverterade kommunister och vill lyfta upp Ryssland till en plutokratisk stormakt.. De kan lyckas då det kontrollerar stora områden över jordens gasresurser.

Modern världspolitik har aldrig syftat till att skapa lösningar utan den surfar på konfliktens vågor för vinst, makt och kontroll av  framtiden.

Vem har försörjt terrorismen med vapen? På ytan bekämpas de av dem som vill införa total världsövervakningen i inför hotet av terror. Terrorgrupper finns för att skapa oro och konflikter på olika fronter.

Demokrati och självständighet ingår inte i det manuskript för världen.
Principen om det kalla kriget fortsätter.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article18360961.ab

Ryssland säger också nej till att den liberala världsideologin. Inom Ryssland har stor förändring skett. Under kommunismens dagar fanns det ca 17 kristna.  Nu är 70%  rysk-ortodoxa. Sovjettidens hårdföra framfart mot kyrkobyggnaderna är förbi. Bara i Moskva revs hundratals kyrkobyggnader. Men nu ska ryska ortodoxa kyrkan med stöd av staten bygga 200 nya kyrkor i Moskvas förorter.

Mot detta stor hela den västerländska kulturen i liberal upphöjelse. Den falska friheten. Friheten på andra bekostnad. En välfärd för en elit. En social liberalism som tuggar sönder samhällets grundvalar som mänsklig ordning och dess solidariska ordningen. Allt  ska ställas under en ekonomisk skäppa. Människan ersätter sig själv till att bli en komponent i ett system som kan kontrolleras.

Det råkar inte bli så. Det är planerat så i steg för steg. Mänskliga band vill förstöras. Till nation, samhälle, familj  och kristna grunder i mänsklighet. Människan avhumaniseras i det ekonomiska.. Klassamhället växer igen. Postdemokratin utvecklas. Attacken sker mot barnen. Raskamp, terror och klasskamp har skördat stora människor och mycket lidande. Men aborter slår allt. Antalet aborter

Vilka värderingar ligger bakom? Fostret betraktas som en utväxt och är så ingen människa och kan därför tas bort efter x veckor. Det är kvinnans fria rätt. Men när är en människa en människa???  När ska rätten att leva försvaras. Rationalismen på oss själva blir  djupt fördärvande. Allt finns redan i konceptionen.

Allt finns där med kropp och själ. Själen finns där som inte dör, när jordelivet är över. Himmel och helvete finns. Det har gällt i hela mänsklighetens historia. Alla har föräldrar. Hela naturen är byggt på parförhållande. En förening av motsatser. Allt från solen med jordens växtlighet till djurrikets utveckling. Två komplement som förenas för det tredje. Är naturen omodern eller en livslag som inte kan brytas.

Meningen med livet är inte att leva något meningslöst liv. Allt är utomordentligt organiserat med fastställda ändamål. Är allt en slump där moral blir meningslöst. Då kan vi göra vad som helst mot varandra. Den synen växer.

Kön avregleras från dess biologiska motiv. Månggifte fanns nyligen på Centers partiprogram. Liberalismen öppnar upp för nya möjligheter och friheter.

Den moderna terrorism fostrar att “de goda soldaterna” mot den västsataniska världen. Väst bekämpar terror med vapen och drönare som leder till en rundgång och kontraproduktiv. Ett “kosmiskt krig”  en kamp inte bara som utkämpas av religiösa skäl, utan består av bredare konflikter mellan gott och ont i världspolitik, ekonomi och det kulturella livet.

911 utnyttjades för politiska syften för en öka världsdominans i världen. Kampen mot världsterrorismen.Den geopolitska kampen om naturresurser, gas och olja. USA försörjde länge rebellgrupperna mot Sovjet under Sovjetinvasionen 1979-1984 i Afghanistan. Ur detta växte al-Qaida fram. Med den kom motiven till övervakningssamhället för att försvara  demokrati och mänskliga rättigheter.

Det här inlägget postades i Arbetslöshet, avhumanisering, civilitet, Klassamhället, Liberalism, Okategoriserade, Orättvisa, Paradigm, Postdemokrati, Samhällsvision, Utveckling. Bokmärk permalänken.