Vi är en familj. Vi är så alla bröder och systrar. Påven hälsar Kyrkans enhet väkkommen.

UnityPåven Franciskus har spelat in ett budskap om försoning och enhet mellan den katolska kyrkan och den evangeliska kyrkan för Kenneth Copeland Ministries, en grupp pingstlristna i USA.

Tony Palmer som är en biskop från en pingstkristen gemenskap har gjort kameraarbete med en iPhone.

Biskopen fungerar även som internationellt ekumeniskt ledare för andra grupp som inte är knuten till den anglikanska kyrkogemenskapen, och som har  en mycket enklare syn på vägen till fullständig kristen enhet än vad påven och huvudparten av de kristna kyrkorna göra .

http://marysaggies.blogspot.se/2014/02/astounding-pope-francis-records-private.html

Kenneth Copeland säger efter Påvens budskap:

Detta är vad kristen enhet handlar om  Det bortser inte  från de skillnader som vi har med våra icke-katolska bröder och systrar. 

Det är inte vi mot dem. Snarare gäller det Kristi kärlek till alla människor. Detta säger Kenneth Copeland i USA efter alla sett filmen från Påven.

Jesus bad för kristen enhet och vi måste alla erkänna att det faktiskt råder splittring  inom kristendomen som  är både skandalöst och strider mot Guds enhet till en värld som behöver Honom så väl. 

Påven Franciskus spelade därför in denna video till sin vän, Tony Palmer, biskopen för den anglikanska kyrkan (som består av kyrkan av England och av nationella och regionala anglikanska kyrkor i en full gemenskap). 

Den anglikanska kyrkogemenskapen anser sig vara en del av en Enda helig , katolsk och apostolisk kyrka. Att vara både katolsk och reformert . För vissa anhängare representerar den en icke – påvlig katolicismen. För andra är en form av protestantismen men utan en dominerande vägledande personer  som t.ex. Luther , Knox , Calvin , Zwingli och Wesley . För övriga är det  en kombination av de två.

Hur ser så påven på detta? Tony Palmer tog videon för att visa den under undervisningscentrat Kenneth Copeland Ministries i Texas.

Kenneth Copelands bakgrund är en amerikansk författare, musiker, föreläsare och televangelist.

Copeland har starkt identifierats sig med att predika välståndets och överflödets budskap  –  välstånd evangelium – de senaste 45 åren. Kenneth Copeland Ministries (KCM) att troende kan bli välmående genom att ge det  tionde, som har tro, och med hjälp av en sund ekonomisk praxis. KCM är ett undervisningsministeriet som specialiserat sig på Bibeln undervisning fokuserad på tro, kärlek, helande, välstånd och  förnyelse genom olika medier, såsom tv, böcker, CD och DVD.  KCM motto är Jesus är Herre baserat på 1 Kor 12:3 1

Det otänkbara har börjat hända – vi ber faktiskt  för varandra och erkänner varandra som sanna bröder och systrar .

 Som Copeland uttryckte:

“Himlen är glada över det här … Vet du vad som är så spännande för mig när vi gick in i ministeriet 47 år sedan, det var omöjligt?.”

Såom påven Franciskus säger i den följande videon – våra synder är orsaken till vår separation, och vi är bröder och systrar, och bör agera som så.  Jag rekommenderar att du tittar på hela videon, men om du vill hoppa fram till påvens tal , gå då fram till omkring 31:30:

“Två regler:… Älska Gud över allt, och älska den andre (din nästa ), därför att han är din bror och syster.

 

Med dessa två regler kan vi gå vidare är jag här med min bror, min biskop broder, Tony Palmer

 

Vi har  varit vänner under flera år. Han berättade för mig om sin konferens och om sitt möte. Och det är ett nöje få att hälsa på dig här. En hälsning både glad och nostalgisk (längtan). Glädjerik eftersom det ger mig glädje att ni har kommit samman för att tillbe Jesus Kristus det enda Herre och  be till Fadern och ta emot den Helige Ande.

 

Detta är mig en stor glädje eftersom vi kan se att Gud arbetar över hela världen.

 

Nostalgic (längtan) eftersom men … det händer, som i våra förorter . I förorterna finns det familjer som älskar varandra och familjer som inte älskar varandra.

 

Familjer som kommer tillsammans och familjer som skiljer sig. Vi är av samma slag … tillåt mig att säga, separerade.

 

Skilda eftersom, det är synden som har separerat oss, genom alla våra synder. De kommer ur missförstånd genom historien.

 

De har bestått  en lång väg av synder som vi alla delade. Vem bär skulden? Vi delar alla skulden. Vi har alla syndat. Det finns bara en utan skuld, Herren.

 

Jag är nostalgisk (längtan), att denna skilsmässa  kommer till ett slut och ge oss åter gemenskap. Jag är nostalgisk (längtan), för att omfamna att den heliga Skrift talar om när Josefs bröder började svälta av hunger, gick de till Egypten, för att köpa, så att de kunde äta.

 

De gick för att köpa. De hade pengar. Men de kunde inte äta pengar. Men de hittade något mer än mat, fann de sin bror. Alla av oss har valuta.

 

Valutan i vår kultur. Valutan i vår historia. Vi har massor av kulturella rikedomar och religiösa rikedom. Och vi har olika traditioner.

 

Men vi måste möta varandra som bröder. Vi måste gråta ihop som Josef gjorde. Dessa tårar kommer att förena oss. Tårarna av kärlek. Jag talar till er som en broder.

 

Jag talar till dig på ett enkelt sätt. Med glädje och nostalgi (längtan). Låt oss tillåta vår nostalgi (längtan) att växa, eftersom detta kommer att driva oss att hitta varandra, för att omfamna varandra. Och tillsammans för att tillbe Jesus Kristus som den enda Herre historia.

 

Jag tackar er djupt för att lyssna på mig. Jag tackar er djupt för att tillåta mig att tala språket i hjärtat. Och jag ber er också en tjänst.

 

Be för mig, eftersom jag behöver era böner. Och jag kommer att be för dig, jag kommer att göra det, men jag behöver dina böner. Och låt oss be till Herren att han förenar oss alla.

 

Kom igen, vi är bröder. Låt oss ge varandra en andlig kram och låta Gud slutföra det arbete som han har börjat.

 

Och detta är ett mirakel, mirakel enhet har påbörjats. En berömd italiensk författare vid namn Manzoni, skrev en gång  i sin roman, om en man bland folket, som en gång sagt, “Jag har aldrig sett Gud påbörja ett mirakel utan det avslutats väl med Honom “

 

Han kommer att slutföra detta mirakel av enighet. Jag ber er att välsigna mig, och jag välsignar dig. Från bror till bror, jag omfamnar dig. Tack.

http://www.youtube.com/watch?v=TsEJVP_eDAE

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Franciskus, Fred, Kyrkan, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.