DEN NYA POST-SOVJETISKA UNIONEN 2015. SKA SÄTTA STOPP FÖR EU.

PutinVladimir Putins strävan är att forma en ny allians som skall ersätta den eurasiska tullunion som Ryssland bildade med Vitryssland och Kazakstan, för att ny bygga upp en frihandelsrival till hela EU. Puttin vill sätta stopp för EU:s expansion öster ut.

Ryssland vill inte ha väst fria marknadskrafter inom Ryssland. Putin är även emot hela den liberala kulturen. Att Ukrania skulle dras till EU accepterar inte Puttin för framtiden

I dec 2013 sa Rysslands president Vladimir Putin att de sista bitarna fanns på plats lanseringen av en ekonomisk union med Vitryssland och Kazakstan 2015 att Moskva hoppas också kan få sällskap av Ukraina.

Putin har med skapandet av en post-sovjetisk ekonomisk union, en dag räkna med att få sällskap av nationer som Turkiet och Indien. Putin tillade att även det fattiga centralasiatiska staten i Kirgizistan var också var på väg genomföra inledande medlemskapsförhandlingar.

Ryssland har satt enorm press på Ukraina för att gå med i alliansen och hotade ekonomiska sanktioner mot Kiev när det var på väg att underteckna ett handelspolitiskt avtal med Bryssel förra månaden.

http://www.livemint.com/Politics/Dil8EJoKsacUFKVneC7KRN/New-postSoviet-union-by-2015-Vladimir-Putin.html

Urkania kunde blivit ett nytt Syrien

Putin sade till USA: s president, Barack Obama , under en 90-minuters samtal på lördag kväll att Ryssland hade rätt att skydda sina intressen och de ryskspråkiga inte bara i Krim, utan också i östra Ukraina.

Obama uppmanade ryska styrkor att dra trupperna tillbaka till basen på Krim och inte störa någon annanstans.

Han varnade också Putin att Ryssland står inför en större politisk och ekonomisk isolering. Vita huset sade i ett uttalande: “President Obama uttryckte sin djupa oro över Rysslands klart brott mot Ukrainas suveränitet och territoriella integritet, vilket är ett brott mot internationell rätt.”

Den amerikanska försvarsministern, Chuck Hagel, berättade hans ryske kollega på lördagen att Moskvas militära ingripande riskerar att skapa ytterligare instabilitet och en upptrappning “som skulle hota europeisk och internationell säkerhet”, sade Pentagon.

Armed servicemen wait in Russian army vehicles

Ryska soldater i staden Balaklava i Krim

Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen sade att han skulle hålla ett möte på söndagen för att diskutera krisen efter Ukraina frågade det, USA och EU “för att titta på alla möjliga mekanismer för att skydda sin territoriella integritet”.

Spänningar eskalerade in på natten när två ryska anti-ubåtskrigsfartyg dök upp utanför Krim kust, som bryter mot ett avtal om Moskvas rätt att hyra en flottbas, har en ukrainsk militär källa sagt. De två fartyg, en del av Rysslands östersjöflottan, hade siktats i en vik vid Sevastopol, där Moskvas Svarta havet Fleet har en bas.

Obamas nationella säkerhetsteam för att diskutera politiska alternativ, enligt en hög förvaltningstjänsteman, medan David Cameron sade: “Det finns ingen ursäkt för utanför militärt ingripande i Ukraina – en punkt som jag gjorde till president Putin när vi talade [fredag]. Alla måste tänka igenom sina handlingar och arbeta till lägre, inte eskalera, spänningar. Världen tittar på. “

Utrikesminister William Hague sade att han var “djupt oroad” på det ryska parlamentets beslut att använda trupper i Ukraina. Han sade: “Denna åtgärd är ett potentiellt allvarligt hot mot suveränitet, oberoende och territoriella integritet Ukraina.”

Efter flera dagar av rysk stiltje, kom flytten att sätta in styrkor plötsligt och beslutsamt.

Kreml sade Putin ville trupper i Ukraina “tills den sociopolitiska situationen normaliseras”.

Mindre än en timme senare, i en hastigt sammankallad extra sammanträde av Rysslands federationsrådet som spetsad till kalla krigets retorik, röstade senatorer enhälligt ja att stödja Putins förslag, och föreslog att dra in Rysslands ambassadör till USA i protest mot en “förolämpning mot det ryska folket “från Obama.

Tidigare i Kiev, Turchynov, som suttit vid makten sedan president Viktor Janukovitj flydde en vecka sedan, sammankallade en särskild session i skåpet, och talade per telefon med den amerikanska utrikesministern, John Kerry.

Tidigare världen tungviktsmäste i boxning Vitali Klitschko, en ledande kandidat i presidentvalet som till den 25 maj hade krävt riksdagen att sammankalla och beställa en fullständig mobilisering av armén.

I FN: s säkerhetsråd var på grund av att hålla ett krismöte för att diskutera Ukraina på lördag kväll. I London, sade William Hague att Rysslands ambassadör till Storbritannien hade kallats till UD.

Vitali Klitschko hade krävt av riksdagen att sammankalla och beställa en fullständig mobilisering av armén.

Den ryska dekretet begränsar inte användningen av trupper till Krim, som anger endast att den ryska militären skulle sättas “på ukrainskt territorium”, och den stora frågan är hur långt Kreml vill gå.

Hittills Putins uttalande bara talar om “skydda intressen ryska medborgare och landsmän”, men det finns farhågor om att Moskva planerar en fullskalig annektering av Krim, med dess majoritets etniskt ryska befolkningen.

Putins pressekreterare Dmitrij Peskov, säger att inget beslut att genomföra dekretet ännu hade vidtagits.

Det fanns också sammanstötningar i de stora östra ukrainska städer i Kharkiv och Donetsk på lördag, med vice borgmästare i Charkiv säger att 97 människor hade skadats i våldsamheter mellan anhängare av den nya regeringen i Kiev och pro-ryska demonstranter.

Putins drag kommer efter två dagar som Kremls motiv var oklara. Beväpnade män grep Krim parlamentet på torsdag och halvöns flygplatser på fredagen, men påstod sig vara medlemmar av lokalt organiserade “självförsvar squads”.

Ukraina hade redan anklagat Ryssland för en “militär invasion och ockupation” av Krim. Michael McFaul, fram till förra veckan USA: s ambassadör till Ryssland, gisslade Kreml: “ryska företag och banker med verksamhet i väst kommer att lida till följd av vårdslös Putins beslut

Men det riksmöte avfärdade oförblommera västskritik i förväg. Senator Nikolai Ryzhkov sade Ryssland bör vara beredd på att väst “släppa lös sina hundar på oss”.

“De förstörde Jugoslavien, Egypten, Libyen, Irak, allt i namn av västerländsk demokrati. Det är inte ens dubbelmoral, det är politisk cynism.”

Sent på fredag kväll, berättade Obama att för Ryssland innebär det att  det finnas “kostnader” för intervention i Ukraina.

En senator i federationsrådet sade att detta “passerat en röd linje som förolämpat det ryska folket”. Den parlamentariska organ sa att det skulle be Putin för  att dra tillbaka den ryska ambassadören i USA

Men verkliga tecken på våld har varit begränsade. Det ryska utrikesdepartementet hävdade på lördagen att beväpnade män “från Kiev” hade försökt att gripa regeringsbyggnaden i Krim huvudstaden, Simferopol, men blivit avvisade i självförsvar som kostade olycksoffer. På marken, kan ingen ge något bevis för en sådan attack.

Beväpnade militärer vänta i ryska arméfordon utanför en ukrainsk gränsbevakningsstationen i Krim staden Balaklava.

Källa: http://www.theguardian.com/world/2014/mar/01/ukraine-warns-russia-military-crimea-intervention-war


Varför vill inte Ryssland ha med EU att göra?

EU är dekadent i ryska ögon . Dessa socio-ekonomIska system är ett haveri.

Innehållet skulle bli en surdeg som det blivit för alla. Ryssland vill heller inte ha ett nytt “Syrien”.

USA har i modern tid fört en skendemokrati. USA har sponsrat terrorgrupper för att sprida kaos. USA vill vara räddaren. Tyvärr utan truppstyrkor kunde ett nytt terrorscenario utvecklas.

Sedan blir nu hela den liberala kulturen ett sammelsurium av frihet. En anarki växer.

Det här inlägget postades i EU, post-Sovjet, Putin. Bokmärk permalänken.