Förändra samhället genom att sprida myter och kriser

Sovandefolk”Att på ett rationellt och humant sätt nedmontera den generella välfärds-politiken…”, tillhör Anders Borgs ord. Reinfeldt säger: “Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion”.  Som bevis sprids falska myter.

Genom att hävda en falsk hypotes, sprider M myter för att genomföra en nyliberal samhällsvision. Vi borde sannerligen se upp. Med ett sådant medvetande finns andra ting i bagaget som svenska folket ännu inte känner till. Händelserna inom EU är varningsklockor!!

Statsministern Reinfeldt sprider och rider på falska myter för att genomför sin högerideologi.

  • Myten om Det sovande folket
  • Myten om det mentalt handikappade folket
  • Myten om det fuskande folket.
  • Myten om det sjuka folket.

Den finansiella krisen på 90-talet utlöstes pga. Riksbankens beslut på 80-talet om en oreglerad och ohejdad utlåning.  Riksbankens män var nöjda och sa att nu fick vi en ny finanspolitik!

I Reinfeldts samhällsanalys 1993 året efter finanskraschen, kunde krisen lägga grund till en ny myt. Reinfeldt skapar en egen myt om den svenska välfärdsmodellen som är orsaken till nationens tillstånd och fall.

Närvaron av sjuka och arbetslösa i samhället reducerar Reinfeldt till myten om individproblem i stället för att det utgör ett samhällsproblem orsakat av finansiella krafter.

För dem gäller det piska, som att förändra defekta och förslappade attityder till att inte arbeta. Reinfeldt skapar myten om det nya arbetarpartiet Moderaterna och arbetslinjen. Är Reinfeldt för eller mot sitt folk?

I finanskriser 1992, 1997 och 2008 så är det inte bankernas korrupta skuldsättning, sedelproduktion, girigheten och överdrivna vinster som är till last för problemen utan det korrupta folket hur stora de svindlande affärerna än är!

 

 

Det här inlägget postades i Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Liberalism, Myter, Opinionsbildning, Propagandans makt. Bokmärk permalänken.