FINANSBOLAGEN – KRIGET MOT SAMHÄLLET

Finansbolag

Fenomenet med finansbolagens härjningståg är globalt och nationellt. Alliansen öppnade grindarna till fårhagen. S håller sig passiv och talar om nya regler.

NÄR FINANSBOLAGEN KÖPTE UPP FILMBOLAGEN.

En dokumentär visas på SVT Kultur om hur filmvärlden utvecklades och föll i Hollywood. Att skapa en film innehåller en process med många delar. En del är själva rollbesättningen av en film. En särskild person, en kvinna, Marion Dougherty har haft en synnerligen viktiga roll som bröt ny mark i filmskapandet. Världskända dramer som vi själva sett under årens lopp.

Marions ledaregenskap och val av personliga karaktärer i filmen fick en avgörande betydelse för hur publiken skulle tolka filmen, bli framgångsrik och hur skådespelare kunde komplettera varandras förmåga att framställa dramat och relationerna. En komposition.

Efter 70-talet sker en stor förändring av allt.

Filmbolagen köps upp av finansbolagen som bestämmer vilka manus som ska gälla.

Rollbesättning styrs uppifrån både inom film och TV under 90-talet oavsett om de passar eller inte passar.

Hela den kreativa och konstnärliga processen stympas. De personliga karaktärerna finns inte längre. Kvinnobilden är att de är dockor.

transoformerAllt förytligas till plattetyder, filmer på en nivå med serietidningarnas 30-tal och mot monster och demoner. Fördummande nonsens. En dödskultur läggs ut för nästa generation som en våt filt. Den nya tidens propagandaorgan att söva ned medvetandet.

Dokumentären finns på:
http://www.svt.se/k-special/se-program/avsnitt-1-119

NÄR ALLIANSEN SÄLJER UT OSS OCH NÄR S TIGER STILL

Finansbolagen finns inte bara Sverige om vård och välfärd. De tar över livsmedelsbranschen, läkemedel, högteknologi , transport och gruvnäring. De vill träda in rakt över alla samhällsområden och in i kulturvärlden.Deras makt är inte bara finansiell utan de förstör hela moralen, ansvar och hälsa i den monetära jakten och etiken. De förslavar arbetsliv.

Ekot från finanskraschen 1992 ur det stora sveket ekar än idag. 100 000 tals företag med anställningar försvann. Ca 450 000 arbetslösa. De finns idag 2014:

SveketDet stora sveket är tiden 1985-1992. Sveriges stöpas om till marknadens tjänst. Vi ser aktörerna under 2008-krisen. De finns  i Asienkrisen 1997. De finns i 30-talskrisen

Det är ytterst märkligt hur våra politiker är så uselt och naivt medvetna om deras aktivitet. Det är som det inte sker. Banala försvar byggs med nya regler.

Det gäller även vår debatt i Sverige även vill förneka att detta sker. Det skulle ju då vara en konspiration och en sådan vill vi inte veta av. Vad har hänt i världen sedan 70-talet?

Har vi glömt detta där terror, kris och kaos drar fram för att bryta sönder nationers strukturer och sociala system. Varför flyr människor?

Det här inlägget postades i Ägarskap, Bank- och finanskriser, Demokrati, Ekonomi, Fattigdom, Finanskrisen, Finansmakten, Framtid, Frihet, Internationalism, Kultur, Ledarskap, Medvetande, NVO, Postdemokrati, Privatisering, Propagandans makt, Riskkapitalbolag, Samhälle, Självständighet, Socialdemokrati, Strategisk utveckling, Sveket mot Sverige, Värderingar, världskrisen 2008, Vinst. Bokmärk permalänken.