BOSTADSKONFLIKTEN OCH FLYKTINGSTRÖMMARNA

Bo1

DEN OFULLSTÄNDIGA EKONOMIN MED ALLIANSEN SKAKAR OSS SÖNDER.

Skuld och brist på bostäder kommer att belasta samhället hårt. Den totala privatskulden är enorm genom en nedrustande politik i åratal 255 % av BNP enligt  Eurostat:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&plugin=1&language=en&pcode=tipspd10

Till följd av de många krigs- och oroshärdarna rum i världen beräknas upp emot 90 00 flyktingar hit under 2014 Migrationsverket höjde nyligen sin prognos rejält, från 57000-70000 till 75 000 – 89 000 till Sverige i år.

Nu larmar Migrationsverk bostäder för dem som söker sin tillflykt här.  Vi har redan ett stort bostadsproblem. Omställningen till bostadsrätter har blivit en guldgruva för privata storbanker. 92 miljarder i vinst 2013

Vilken prioritering ska gälla? Allianspolitiken har undergrävt hela samhällets utveckling med marknadsmässig tyranni och internationalism.

Riksbankschefen  Stefan Ingves mötte riksdagens finansutskott igår där han varnade för att riskerna för mera med utlåningen fortfarande finns kvar.

 Vi vill inte att det här ska ta en ände med förskräckelse, sa Ingves och efterlyste återigen åtgärder som gör det svårare att ta dyrare låna. Metro 20/8 2014

Bostadsrätter som stiger i pris och nu en internationella anstormning med akut brist på bostäder. Hur ska detta lösas.

Det här inlägget postades i Bostäder, Globalisering, Hyror, Internationalism, Krig, Riksbanken, Välfärd. Bokmärk permalänken.