MODERATERNA RIDER PÅ KRIS, ORO OCH HAT.

M-STRATEGI

Högern vässade svärdet mot Sverige och välfärdsstaten genom 70-talskrisen när dollarn sprack och när Oljekrisen bröt ut. Uppkommen arbetslöshet och nedläggning av varv berodde på välfärdens utveckling.  

Lögnen spreds. Sverige revs.

Förra valet 2010 använde Moderaterna Greklandskrisen som vapnet mot Sverige.

Grekland hade systematiskt brutits ned sedan 80-talet med frikostiga lån från EG/EU, oligarkernas förstörelse av det grekiska skattesystemet och finansens och hedgefondernas spekulationer på obligationer.

I hatet mot välfärden och fanatismen att privatisera allt kommer Anders Borg argumentera för att han var det säkra kortet i kontrast till Socialdemokraterna. I 4 år hade M krisat och raserat svensk utveckling

”Ska Lars Ohly bli finansminister?”, frågade Moderaterna retoriskt. ”Vill ni ha det som i Grekland?”

Nu försöker Moderaterna med exakt samma strategi igen. Först målar de upp ett yttre hot, sedan säger de: ”Rösta på oss, annars…

På i stort sett alla andra områden som skola, arbete, äldreomsorg och sjukvård leder de rödgröna. Detta får inte ske enligt M. Reinfeldt sprider panik. Privatisering är ett led i strategi till en nattväktarstat och internationell privatisering.  

De är i desperat behov av det som är en ”gamechanger” som ritar om den politiska kartan.

Milton Friedman, nyliberal pionjär,  formulerade förändringens axiom.
– ”Endast en kris – verklig eller inbillad – kan åstadkomma verklig förändring” .

På en hastigt inkallad extra pressträff med det officiella temat ”oro” meddelande Carl Bildt och Anders Borg att läget i Mellersta östen är allvarligt. Stora flyktingströmmar nära 90 000 asylsökande till Sverige 2014.

Reformutrymmen för välfärd finns inte. De släpper inte fram de rödgröna om de inte segrar över Alliansen och SD. Alliansen gör sig då beroende av ett aktivt stöd av SD.

Reinfeldt klär sig i ”human” och filantropisk kostym. Sverige är human stormakt sin tradition, dvs ur den tid då Sverige utvecklades med S.

Vädjar till vårt hjärta i deras lömska och cyniska spel för makten.

Modellen tillhör sekternas Europa. Ordo ab Chaos.

Det här inlägget postades i Allianspoltik. Bokmärk permalänken.