VÄRLDSFREDEN OCH DEMOKRATIN HOTAS AV BRISTEN PÅ HUMANITÄR HJÄLP

FLYKTEN
Världsfreden hotas – inte av halshuggare, terrorister, drönare, urskillningslösa bomber, förbjudna splittervapen och fosfor.

Nej, världsfreden hotas – av HUMANITÄR HJÄLP.  De senaste decennier lägger grunden till världens humanitär brist. Den dominerar nu 2000-talet och utnyttjas i ett dubbelspel i enorma mått att förändra nationernas ansikte. Även vårt.

I Sverige med trion Bildt, Borg och Reinfeldt talas det om “den humanitära stormakten”.

Kriser sprids världen runt genom HUMANITÄR aggression. Nu åberopas  den HUMANITÄR interventionen.

De som formulerar den nya doktrinen består av Pentagon, Nato och Bryssel som är de som flitigast åberopar INTERNATIONALISMEN för att kunna skicka trupp och bomba och invadera länder. En internationalism för att göda en en finansaristokrati.

Terror sätter igång där demokratiska strävanden försöker få fotfäste. 

Men det som gäller rör sig om genuin HUMANITÄR HJÄLP. Men om Ryssland ger hjälp i Ukrania, då kallas det för ett militärt angrepp av Carl Bildt.

Gång på gång har Carl Bildt skrivit på sin blogg om den förfärliga syriska regeringen som inte släpper in humanitär hjälp.

Påhejade av bl.a. Bildt har FN:s säkerhetsråd beslutat att det inte behövs något medgivande från Damaskus för att skicka in humanitär hjälp.

Det går bra när det handlar om en regim som Bildts uppdragsgivare i Pentagon vill ha bort.

Men när Ryssland vill skona människoliv som är inneslutna i Kievjuntans säck i Donbass (hälften av de ursprungligen 6,3 miljonerna invånarna tros ha flytt) då sätter sig Bildt på tvären och talar om aggression.

Källa:
http://www.8dagar.com/2014/08/farval-carl-bildt.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Det här inlägget postades i Fred, Informationskriget, Internationalism, Krig, Människan och värdet. Bokmärk permalänken.