VI LEVER I EN TID NÄR MÄNNISKOVÄRDET DUMPAS.

frihetskampen
Vilket samhälle kommer då??

De borgerliga fortsätter sin kamp att nedmontera välfärden. Nu gäller det endast kärnan. Ett nytt begrepp lanseras med okänt innehåll. Människovärde och folkrätten dumpas för marknadens rätt och frihet.

När det mänskliga värdet faller då faller även demokratin. En konsekvens. När samhällets mänskliga ordning bryts ner leder detta till det totalitära.

Hur sker då retoriken? Att vara moderat är att kunna moderera sanningen. Genom anpassa och modifiera verkligheten till sitt eget tänkande, är början till ett självbedrägeri och inlåsning. Verkligheten ritas om för att stämma med den egna ideologin. En verklighetsflykt.

Vi har sett hur Moderaterna med sifferpolitik vill dölja sin verkliga ideologi och med den relativa siffervärlden glänsa som folkets välgörare och samtidigt i lönndom riva mänskliga livsvillkor.

Utförsäkringarna var nära att fälla regeringen 2010. I årets valrörelse har frågan helt försvunnit. 87.000 sjuka funktionshindrade och t.o.m. döende har kastats ut i kylan från Försäkringskassan till sitt öde. De har fattiggjorts, vräkts och tvingats in i Fas3, en del med a-kassa, aktivitetsstöd och senare socialhjälp. In i ett helt mörker där självmord sker. Hur är det möjligt?

Fram till årsskiftet hade nästan 8 000 av dem kastats ur systemet två gånger.

Förre Påven Johannes Paulus II som ledde Solidaritetsrörelsen i Polen mot Sovjetmakten sa:

“När det demokratiska samhället förlorar DEN ETISKA SYNEN på människan, då kommer demokratin att upplösa sig själv och gå mot det totalitära!” Människovärdet är en grundval för samhället. De avgörande tingen för framtiden är vår värdegrund

Det här inlägget postades i Klassamhället, Ledarskap, Liberalism, Lobbying, Människan och värdet, Postdemokrati. Bokmärk permalänken.