NY NATIONALEKONOMI DÄR STATEN ÄGER PENGARNA – ETT MÅSTE

Valet 2014 – en värld utan banker och skatter. Förbjud regeringar att låna pengar från banker. Riksdagens beslut blir värdelösa om detta system får fortsätta. En reform utan bankreform är ingen reform.

Så länge regeringar lånar sitter de i bankirernas fickor som skapar rikemansväldet – plutokrati. Eliminera bankernas möjlighet att i praktiken skapa falska pengar.

 

Bankvärlden driver en skulddrivande ekonomi Den privata banksfären skapar falska pengar som blir skuldpengar från första stund. Pengar som inte finns reellt men i sedlar. Pengar som lånas ut.

Ett hundratal bolag kontrolleras världens företagande och ekonomier i ett komplext ägande  som styrs av en övergripande banksektor.

Orsaken bakom världskrisen 2008 finns bankhus som styr världens mäktigaste bolag. Privatstyrda centralbanker har styrt världen genom  produktion av pengar ur tomma intet.  Banker har spritt en skulddriven ekonomi.

Toplevel

 

Det har blivit dags att åtgärda den absurda och kriminella situation som i dag råder rörande Sveriges ekonomi: Hur landet bakbinds och kontrolleras av en internationell bankelit – och inte landets invånare via deras valda ombud.

“Verkligheten är att den dag riksdagen återbördar rätten att skapa pengar från det privata bankväsendet tillbaka till folket så kommer ingen längre behöva betala skatt, vara arbetslös eller ha existensångest. Vi får då en fungerande välfärdsstat och äkta demokrati.”

— Henning Witte, advokat, författare till
“Den Vita Skolan i nationalekonomi”

Islands president berättar hur hans land med stor framgång tog sig ur bankkrisen

 

Vad är pengar och hur skapas de?

Till det kontanta samhällets försvar. Bankväsendet vill inför det kontantlösa samhället och förslava oss.

Rädda Sverige
http://raddasverige.nu/en-ny-nationalekonomi/

Det här inlägget postades i Bank och finans, Pengar, Postdemokrati, Självständighet, Skapa pengar, Skatt, Spekulation, Världsbilden, WTO. Bokmärk permalänken.