BOPRISER STIGER MED 600-750 % SEDAN 1994. STORBANKERNA GÖR STORKOVAN

bobubbla

IMF och OECD har länge varnat för de höga svenska bopriserna. Bopriserna har stigit mellan 600 -750 på 20 år i storstäderna.

Sedan 1996 stiger bopriser Storstockholm med 600 procent. Bolånen är bankernas stora inkomstkälla. Boende utan kostnad. Ingen amortering och låga räntor får marknadsvärdena att stiga. Nordea dominerar. Ett fall i Sverige kan slå på hela Norden.

Ekonomipristagaren professor Robert Shiller konstatera attsvenska bostadspriser kommer inte fortsätta uppåt i all framtid. Likaså pristagare, Paul Krugman varnade för bubbla när han var i Stockholm i början av året.

Ekonomiprofessorn Harry Flam säger att der finns knappast några tecken på att det skulle finnas en prisbubbla på bostadsmarknaden.

http://www.svt.se/…/ekono…/bopriserna-stigit-med-750-procent

STORBANKERNAS VINSTER 2009-2013 ÄR 359 MILJARDER!!!!

VINSTERSTORBANKER

Sveriges storbanker är aktiebolag som drar in stora vinster på just bolånen Vinsterna har ökat rån 35 till 92 miljarder 2009-2013. Efter 2008-krisen efterlystes en bankreformering. Skuldkrisen var orsakad av bankernas misskötsel med subprime-lånen i USA.

Occupy Wall Street, spred sig som en löpeld över USA och resten av världen.1 % av världens rikaste kontrollerar 43 % av världskapitalet och skor sig på 99 % av folken.  

 Hur kan svenska folket tillåta att vi blir kapade på 359 miljarder av banker på 5 år.Detta ska ställas mot skatteavdragen på 140 miljarder.

Alliansens vänner kämpar med näbbar och klor om lägre skatter, men de säger inte ett ORD bankers räntevinster. Varför är detta OK????

BANKERNA VAR ORSAKEN TILL SKULDKRISEN 2008. ISLAND LÄT DEM GÅ I KONKURS OCH LANDET FICK EN NY UTVECKLANDE FINANSPOLITIK

När Islands regering vägrade att rädda bankerna i finanskraschen och deras kunder fick de själva ta smällen av sina misslyckade spekulationer – på närmare 85 miljarder dollar.

Finanssektorn var ett hot mot landet och bankerna fick gå i konkurs som vilket annat bolag för göra om det inte går.

Bankernas skulder är inte allmänhetens skulder och kommer aldrig att bli det, säger Islands nuvarande premiärminister Sigmundur D. Gunnlaugsson.

En samhällsägd statsbank bildas som skapar valutan för landet. Kvalificerad kompetens frigjordes från banker som föll som som utnyttjas för innovativ högteknologisk utveckling

Island redovisar i dag en arbetslöshetssiffra på drygt 4 procent och vissa bedömare menar att målet på 2 procent är fullt realistiskt.. Åtstramningspolitik infördes aldrig som i övriga västvärlden.

I Sverige skulle skattebetalarna rädda banker. Sverige lånad ut 100 miljarder med 0,1 % ränt via IMF till skuldbanker. Åtstramningspolitik infördes genomAlliansen.

Källa: http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rekordlag-arbetsloshet-efter-att-island-lat-bankerna-falla

 http://youtu.be/gpx3DZdbLPk

 

BERÖMDA CITAT

 

StampSir Josiah Stamp, chef för Bank of England under åren 1928-1941 gjorde följande uttalande när det gäller bankens verksamhet.

“Det moderna banksystemet tillverkar pengar ur ingenting. Processen är kanske den mest häpnadsväckande slag av fingerfärdighet som någonsin uppfunnits. Penningväxling utformades i orättfärdighet och född i synd. Dessa bankirer äger jorden. Att frånta dem jorden men att låta dem behålla makten att skapa pengar och de kommer att med penndrag skapa tillräckligt med pengar för att köpa tillbaka den …

Tag denna stora makt bort från dem och alla de stora förmögenheter som mina och låt dem försvinna. De borde försvinna, för då vore det bättre och lyckligare att leva i den världen. Men om du vill fortsätta att vara bankernas slavar och betala kostnaden för din eget slaveri låt då bankirerna fortsätta att skapa pengar och kontrollera lånen.”

 

Kongressledamoten McFadden var känd som en stark kritiker av Federal Reserve (USA:s privatstyrda centralbank).

BullHan menade att centralbanken skapades och opererades av europeiska bankintressen som konspirerade för att kontrollera USA ekonomiskt. Den 10 juni 1932 höll han ett 25 minuter långt tal inför Representanthuset där han anklagade Federal Reserve för att medvetet ha skapat Den stora depressionen.

http://www.afn.org/~govern/mcfadden_speech_1932.html


Han menade också att Wall Streets bankirer finansierade bolsjevikernas revolution i Ryssland genom Federal Reserve-bankerna och genom de europeiska banker som de samarbetade med.Efter två misslyckade mordförsök dog Mcfadden av förgiftning och dog den 3 okt 1936.

McFadden1932

Det här inlägget postades i Bank och finans, Bankreformering, Bobubbla, Bostäder, Ekonomi, EU, Finansens systemfel. Bokmärk permalänken.