INFORMATIONSKRIGET MOT NATIONALSTATEN OCH SJÄLVSTÄNDIGHET

RightWing

Kapitalism och kommunism är två ytterligheter. Två principer om ägandet. Oligarkiskt privat eller helt statligt.

“Nationalismen har inga svar på de globala utmaningarna”, säger globalister för ekonomisk internationlaism.  Man rider på extremismens skadegörelser Men nationell självständighet gäller demokrati.

Förra gången på 70-talet gällde det välfärden. Nu attackeras nationalstaten. Det är inte oväntat.

Med EU:s 90-tal utvecklades en åtstramningspolitik. EMU inrättades med en centralstyrande bank ECB och eurosystemet. Det skapades utsidans ekonomi. Nationer kunde tömmas på sitt innehåll till förmån för ett internationellt kapital. EMU-länder havererar när ekonomisk styrning försvann till utsidan  Var 4:de europé lever i relativ fattigdom För en topp stiger förmögenhet genom att äga.  Vinster på transaktioner utan att nya arbeten, värden eller nytta tillkommet.

Ur denna “avföring” och rationalisering av människors försörjning utveckling frodas extremism, upplopp och polisvåld. Orsaken är det ekonomiska innehållet och den omställning som skett.

Ordo ab ChaosNationell självständighet får inte blandas med ihop hets mot folk. Sverige är byggt med att olika folk kom och levde i samverkan med varandra. Styrkan fanns med enhet och sammanhållning i en gemensam tro och värdegrund. Den kristna grunden var avgörande. Sekulariseringen och liberalismens avregleringar i ansvar och moral blir ett dråp

Kriser flödar, krig och terror angriper demokratiska strävanden runt om i världen. Genom skapade eller inbillade kriser sker förändring byggt på kaos.

Nationalismen har inga svar på de globala utmaningarna, säger globalister

Retorik blandas. Resultat och orsak kastas om. Falskt blir sant. De globala utmaningarna är stora när det gäller klimatet, ekonomin, välfärden och migrationen.

Vi behöver mer samarbete och öppenhet. Nationalisternas svar är snävare definierade nationer och högre murar, men det är inte lösningen på globaliseringens utmaningar, skriver Kristina Persson, Global Utmaning, Fredrik Persson, Lunds universitet och Daniel Poohl, Expo.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nationalismen-har-inga-svar-pa-de-globala-utmaningarna_6501956.svd

EU och marknaden ska ta lansen att leda oss rätt.

Vi kommer att får höra detta mer i en väg för ett omdanat ledarskap/enväldet för världsordningen. “Nationell suveränitet är inte längre ett livsdugligt begrepp”.

Hela mönstret i världens historien handlar om detta i steg för steg. Världen byggs om via kaos. Kommunismen, revolutioner och terror kommer från väst och är den stora marodören. His Masters Voice.

Revolutionen 1917 är köpt av USA och Tyskland. Kapitalismens yttersta from gäller ägande. Det kan sker på två. Ett privat ägande av allt. Eller att staten äger allt som blev sovjetmodellen. Båda fallen faller människovärde, rätt och frihet. Båda skulle hata varandra så split.

Världens onda natur är att den verkar på två sidor samtidigt både på en fredlig och på en fientlig sida. Förändring bygger på skapa en “fiende” och sedan att förgöra den. lera av den moderna tidens farligaste diktatorer har det gemensamma att de har fått stöd till makt och till medel från finansvärlden i USA och väst. Det gäller Lenin, Stalin, Mao, Hitler eller Pinochet .

1937 skrev den amerikanske ambassadören i Tyskland, William Dodd:

”En grupp industrialister i USA har gett sig fasen på att skapa en fasciststat som ersätter vår demokrati och har ett nära samarbete med fascistregimerna i Tyskland och Italien. Jag har haft gott om tid under min tid i Berlin att bevittna hur nära några av USA:s mäktigaste familjer står nazisterna.”

WilliamDoddcitat600

Varje dag ser och hör vi fördärvets politik och handlingar. Alliansen vill öppna dörrar.

 

 

Det här inlägget postades i Demokrati, Demokratur, Europa, Främlingsfientlghet, Globalisering, Informationskriget, Internationalism, Klimatförändring, Ledarskap, Liberalism, Makt, Marknadspolitik, Natiomalism, NVO, Nyliberalism, Politisk union, Postdemokrati, Samhälle, Strategisk utveckling, Systemfel, Tankesmedjor, Välfärd. Bokmärk permalänken.