SPÄNNINGEN MELLAN ÖST OCH VÄST. VARFÖR HOTAR UKRAINA OSS? VAD GÖRA NATO DÄR?

Natos “Operation Gladios” bygger upp en fascistisk armén i Ukraina som hotar en internationell säkerhet. Det menar fredsforskaren och Nato-experter Daniele Ganser. Medier ger en demokratisk bild och inget om Nato.


Dr Daniele Ganser
är historiker och fredsforskare. Utforskar teman som energi, krig och fred ur ett geopolitiskt perspektiv. Hans fokus kommer att ligga på internationell historia sedan 1945, underrättelsetjänster och verksamma specialstyrkor.

Nato expander öster ut via en underjordisk verksamhet.

NazisUkrainaNato är den största och mest inflytelserika militärallians genom tiderna, Europas inflytande över Nato är liten och styrs av Pentagon.

Många förleds att tro generalsekreteraren är den viktigaste personen i Nato. Så är det inte utan en amerikansk general som leder det SACEUR (Supreme Allied Commander Europe).

Nato är inte en transparent organisation och är är en militär organisation, som alltid försöker att skydda sina hemligheter. Den slutligen budgeten för Pentagon och omfattar ca 700 miljarder per år och hur detta fördelas sker inte offentligt.

Nato är knutet till Tyskland och då genom EU som vill utvidga sig genom nya medlemskap. Med det kommer Natos inflytande om en säkerhetspolitik. Så har det skett i bl.a Ukraina för att vidga Nato-sfären mot Ryssland. Därav spänningen.

Nato har gjort en förflyttning mot öster sedan 1990 Först via DDR som löstes ur Warszawapakten. De behövde då samtycke Gorbatjov. Men inte längre.

Nato höll inte sitt ord utan fortsatte in Polen, Rumänien, Bulgarien, Ungern, Slovenien, Tjeckien och Slovakien, Estland, Lettland och Litauen.

Senare följdes av Albanien och Kroatien. Ur ett ryskt perspektiv har Nato brutit sitt ord och försöker gå in det saknade området som är Ukraina och Georgien och därmed omringa Ryssland.

Spänningens strategi. Frågan gäller åtkomst till energitillgångar.

Ryssarna producerar cirka tio miljoner fat per dag. Saudierna producerar också cirka tio miljoner fat per dag. Ryssland är det största landet i världen och har mycket stora naturgasreserver.

Gladio tillämpar “spänningens strategi” i en konfliktplanering genom att avsiktligt skapa ett kaos för att få till en regering som ska få ta kontroll över situationen och orolighet. En metod som Ryssland väl känner till.

När Irans Mossadegh-regering störtades 1953, då verkade amerikanska CIA med Brittisk underrättelsetjänst MI6 bakom kulisserna.

Då klädde agenter ut sig som terrorister begick attentaten och har därmed orsakat kaos i hela landet.

Under 2014 växer oron i Ukrania.

Ett kaos utvecklas tillsammans med EU-frågan. När en upptrappningen av protesterna stiger, öppnar krypskyttar vid Självständighetstorget Maidan eld mot både mot demonstranter och mot poliser.

Janukovitj avsattes och Poroshenko installerades

Det är mycket möjligt att detta var en hemlig åtgärd som ska utlösa förödelse Ukraina. Beskjutningen kom då inte från Janukovitj, utan någon från den nya koalitionen med Klitschko, Yatsenyuk och Poroshenko, som kom till makten efter kuppen.

Fascistiska och nazistiska rörelser tar över

Ukrainas nya ledarskap består av västallierade politiker men tillhör olika fascistiska och nazistiska rörelser sitter på inflytelserika poster.

Svoboda är näst största parti i regeringen. Svoboda hette tidigare Ukrainas Socialnationalistiska parti. Trots en ibland välpolerad yta lever de antisemitiska, rasistiska och antidemokratiska åsikterna kvar.

Från USA:s och EU:s officiella representanter hörs inga invändningar. Det är ju de krafter som väst i åratal backat upp som tagit makten.

Klitjko ses som Tysklands och EU:s man i Ukraina. Att USA inte gillar Klitjko är känt. Den tidigare nämnda USA-diplomaten Victora Nuland har inte bara uttryckt sin bestämda uppfattning om vem som ska leda Ukraina. Klitjko har inte i en regering att göra, sade hon.

Nazistiska åsikter går bra, men nära förbindelser med Angela Merkel accepteras inte av USA.

Tyskland sitter i klistret med Natos baser i Tyskland. Från USA perspektiv är Tyskland ockuperad mark. Övervakas av NSA. USA är ett imperium i världen via Nato som dominerar medierna och se att deras rapporter uti världen blir positiv.

USA:S IMPERIUM

  • Med denna strategi i Nato-verksamt använder USA EU som ett verktyg att bygga sitt imperium som ska expandera öster ut.
  • Därför använder USA NSA för att övervaka och hålla koll på att deras förtrogna i EU är USA-vänliga.

EU-makt-USA

Källa:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/07/14/nato-experte-aus-sicht-der-usa-ist-deutschland-ein-besetztes-land/
http://www.proletaren.se/utrikes-europa/manga-fascister-i-ukrainas-regering

TERRORDÅD MOT CIVILT FLYG

http://parnassen.wordpress.com/2014/12/22/putin-hjalpte-obama-ur-knipan-carl-bildt-var-dock-saker-pa-assads-skuld/

Det här inlägget postades i Nato, Ukraina, USA, Världsbilden. Bokmärk permalänken.