MAKTELITEN SAMLAS I GLOBALA FRÅGOR I ETT NYTT BILDERBERG-MÖTE

maktelit

Nästa helg träffas några av världens mäktigaste företagsledare och politiker på årets Bilderbergmöte. Politikerna har valts ut av en sluten kommitté globala näringslivstungviktare som även varit formellt involverade i EU:s framtidsplaner fram till år 2030. Samtidigt är en av bankvärldens mest hårdföra chefer som länge setts som en kommande ledare i nätverken på väg att tappa intern status.

Det klar att det vilar ett gigantiskt frågetecken över hur dessa privata organisationer påverkar de demokratiska organ – som regering och riksdag – där medborgare förväntar sig att besluten tas ur ett väljarperspektiv och inte enbart enligt önskemål från internationella näringslivsgiganter.

– Det finns forskning, framför allt i USA, som visar att deras inflytande kan flytta in i andra formella forum.

Denna förflyttning är egentligen kärnan till att dessa organisationer har ett betydligt större inflytande än dess egentliga mandat, säger Christina Garsten, professor i socialantropologi vid Stockholms universitet och expert på tankesmedjor.

Tillsammans formar de här organisationerna stora transnationella nätverk. Klart är att de består av en ultra-elit när det gäller politiska forum, säger Ian Richardson som är forskarassistent på företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet och som forskat på elitnätverk och då intervjuat ett 30-tal medlemmar i dessa.

Bilderberg-gruppen är inte ensam om att vilja lösa globala frågor. Samma retorik används av tankesmedjorna Trilaterala kommissionen och Council of Foreign Relations. De har en sekterisk och hemlig bakgrund från början

När det gäller den nu aktuella Bilderberg-gruppen har traditionellt den amerikanske finansmannen David Rockefeller och USA:s förre utrikesminister Henry Kissinger räknats till några av de mest drivande.

Sammanfattningsvis: personer med stor internationell makt träffas i rum utan insyn och flyttar, på oklara grunder, in beslut i demokratiska forum på nationell nivå.

Några som kommer är den före detta EU-kommissionären och italienske premiärministern Mario Monti och den amerikanske riskkapitalisten, mångmiljardären och Carema-ägaren Henry Kravis.

Här finns också den före detta Nokiachefen och nuvarande Shell-ordföranden Jorma Ollila tillsammans med Goldman Sachs-veteranen Peter Sutherland.

Fransmannen Pascal Lamy, avgående WTO-ordförande och tidigare EU-kommissionär tillhör också de innersta kretsarna. Där kan han ventilera sina åsikter på sitt modersmål med den fransktalande belgaren och finansmiljardären Etienne Davignon som varit såväl EU-kommissionär som ledande figur i Bilderberggruppen under lång tid.

Från media finns exempelvis The Economist med i rullorna och på senaste Bilderbergmötet mötet var Martin Wolf, ekonomikommentator på Financial Times med.

Från Sverige har knappt tio personer varit med på de senaste tre årens möten. Vid sidan av Jacob Wallenberg och utrikesminister Carl Bildt som båda är oerhört aktiva i dessa forum finns Urban Bäckström (Svenskt Näringsliv), Lars Renström (vd Alfa Laval ALFA +0,33%), fd handelsminister Ewa Björling, fd. biståndsminister Gunilla Carlsson samt Bonnierchefen Jonas Bonnier med på deltagarlistorna.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/slutet-sallskap-med-dold-agenda_8228328.svd

Bilderberg_-_OosterbeekBildades på hotell Bilderberger 1954 av prins Bernhard av Nederländerna. Ett internationell hemlig forum utanför demokratiska rummet som till sin början förberedda godkännande av föredrag i det blivande EU innan de lades fram nationella beslut.

Den brittisk labour-politikern och parlamentsledamoten, Michael Meacher, beskriver konferensen som

– “en antidemokratisk sammansvärjning av ledare för den västerländska marknadens privata kapitalism för att behålla sin egen makt och inflytande utan räckhåll för en offentlig granskning”.

Se http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/02/week-ahead-bilderberg-2013-watford

BILDERBERG INGÅR I EN GLOBAL TANKESMEDJA

RoundtabelrodRoundt Table Group blev känd på 1900-talets början och verkar för en amerikansk dominans i världen.

Round Table Group bildades 1891 av ”filantropen”, frimuraren rasisten, imperiaisten och gruvdirektören Cecil Rhodes (1853-1902), journalisten William Stead (1854-1925) och lord Escher (1852 -1930).

De viktigaste medlemmarna var dock bankiren lord Rotschild och politikern lord Milner. Round Table Group är även känd som Milnergruppen och fick snart förgreningar i flera länder.

Genom att förändra genom kriser vill de tvinga fram politiska förändringar. Gruppen och RIIA stävade efter att återupprätta Storbritanniens ekonomiska och politiska dominans i det Bittiska imperiet.

Council on Foreign Relations (CFR) är en amerikansk tankesmedja som grundades 1921 och som sedan starten haft ett betydande inflytande på utvecklingen av den amerikanska utrikespolitiken. Organisationens medlemmar utgörs av ledere från finansvärlden, industrin, militären, den vetenskapliga världen samt politiken. Några av de mest kända medlemmarna är George W. Bush, Bill Clinton, Alan Greenspan, W. Averell Harriman. kissinger-ordo-ab-chaoCondoleeza Rice,Henry Paulson, George Soros, Zbigniew Brzezinski, Owen D. Young samt David Rockefeller.

Orda ab Chao är “spänningen stratetgi”. Man iscensätter ett kaos någonstans för ett bryta ned en regering för att bygga ett anpassat styre.

Trilateral Commission (TC) 1973. Grundades av personer inom Council of Foreign ­Relations och Bilder­berg­gruppen, som David Rockefeller och Henry Kissinger. ­Ledande personer ville ­diskutera i en informell miljö utan insyn från medier. Ahlin sitter i kommissionen sedan ett decennium. Peter Wallenberg är med. Carl Bildt ­­angavs som officiell del­tagare i fjol.

Omkring 300-350 europeiska, asiatiska (Asien & Stilla havet) och nordamerikanska (USA/Kanada) medborgare samarbetar i denna verksamhet.

Zbigniew

Zbigniew Brzezinski som var TC:s ledare 1973 skrev i sin bok ‘Between Two Ages: America’s Role in the Technotronic Era’, om ett nytt samhälle, där den sociala grunden och nationella suveräniteten uppgår i en global ekonomisk enhet. Deras fokus gäller Euroasien runt Kaspiska havet, där jordens största oljetillgångar finns. Bakom Syrienkonflikten finns geopolitiska intressen.

Han säger bl.a.

.. marxismen utgör ytterligare ett viktigt och kreativt skede i förfallet av människans universella vision

 

.. hur Amerika “leder” Eurasien är en kritisk fråga. En makt som skulle dominera Eurasien skulle kontrollera två av världens tre mest avancerade och ekonomiskt produktiva regioner. Enbart anblicken på kartan visar att kontrollen över Eurasien nästan automatiskt medför att Afrikas underordnas detta (det geopolitiska kriget)

 

…. Nationell suveränitet är inte längre ett livsdugligt begrepp

 

… Människor, regeringar och ekonomier i alla nationer måste tjäna behoven hos de multinationella bankerna och företagen.

Gladioladios existens offentliggjordes 1990 av Italiens premiärminister Giulio Andreotti och det inleddes en serie rättsliga undersökningar 1990-92 mot den italienska avdelningen som bar kodnamnet operation Gladio.

Medlemmar i denna avdelning hade förutom att träna sig inför en kommande sovjetisk invasion även ägnat sig åt att bekämpa inhemska socialistiska element. Den italienska extremhögern genomförde under 1970-talet en serie terrordåd i Italien i ett led i vad man kallade “spänningens strategi” som syftade till att sprida panik och oro samt att provocera vänstergrupper till väpnat försvar. Detta hoppades man skulle leda till ökade folkliga sympatier för ett fascistinspirerat högerstyre av landet.

Svenska folket solidaritet och välfärd stämde inte med globaliseringens 70-tal. Ubåten i Hårsfjärden 1982 fick den följden att svensk politik utrikes och inrikes kantrade och svängde höger.

VAD ÄR EN KONSPIRATION?

Konspiration betyder de som “andas tillsammans” syftar på ett hemligt samarbete, maskopi eller ett ränkspel tillsammans med en grupp individer för att uppnå ett dunkelt, spekulativ och destruktivt för någon person, stat, finansvärlden eller demokratin.

USA;s sigill från 1782 sänder sitt budskap till kommande generationer. Bygg färdigt världspyramiden!

Novus Ordo Secolorum – den nya tidens ordning eller de nya seklernas ordning. I denna nya världsordningen ska all makt ligger i händerna hos de upplysta, som då nått fram och är de fullständigt upplysta.

Örnen är maktsymbol. Olivkvisten i ena klon betyder fred. Pilarna i den andra syftar på krig.

USA-sigillet

Det här inlägget postades i Bilderberg, Globalisering, Internationalism, Ledarskap, Maskopi, NVO, Samhälle, Strategisk utveckling, Systemfel, Tankesmedjor. Bokmärk permalänken.