JAMES BOND, GOLDFINGER OCH DEN KORRUPTA MAKTEN

Goldfinger_-_UK_cinema_posterMånga filmer handlar om konspirationer av olika slag.

I James Bonds filmer närvarar en osynlig makt –  “Spektra” – som söker starta världskrig för att förändra världen eller skapa en egen värld genom att begå “världsrånet” som “Goldfinger” och vill bringa finanssystem i kaos och så sko sig själv till stora rikedomar.

En återspegling av världens betingelser.

En superintelligent brottslighet som startar laviner till omvärldens sönderfall och se sig själv som en god ledaren. En psykopat.

A touch of death”

http://youtu.be/lfhLwi6fvcc

Vi läser det om Sherlock Holmes kamp att nästla professor Mortimer, den sluge mästaren i all form av kriminalitet.

Arkiv X är ett annat bra exempel på filmer om storebror staten som undanhåller oss en massa information som de tror är skadlig för oss.

TerminatorEller Terminator som återvänder från framtiden till vår tid och vill förändra framtiden där datorer och robotar inte segrar över mänskligheten genom att eliminera uppfinnaren av det avgörande chipset.

Vi ser en robotvärld komma och en framtid med kvantdatorns enorma förmåga att beräkna, att överblicka all  faktainformation  i världen och om oss på ett enda ögonblick. En utveckling av en artificiell intelligens som ska kunna scanna alla möjligheter och så fatta beslut. Maskiner som kan bygga  än mer avancerade maskiner och bli alltmer självständiga. Maskinella avkommor.

Huvudsakligen existerar konspirationer uppstår av två olik skäl, som handlar om

 • att dölja ett brott som begåtts, mord eller genom lögner och myter tvingar folk att leva i en hemlig sammansvärjning likt Cosa Nostra med droghandeln och mutverksamheter
 • att det finns välorganiserade grupper eller myndighet som har en politiskt ideologisk eller ekonomisk grund för sitt handlande. Den söker kontroll av många områden

KissingercontrolVi har ett privat bankväsen som lånar ut pengar som inte finns. Vi har sett det finanskris 1929 och 2008  genom överproducera penningvolymer eller genomför spekulation på obligationer, värdepapper, fastigheter och råvaror.

Sydamerikas utveckling till välfärdsutveckling under 50-70-tal krossades genom olika kupper och folkmord för att beredda väg för marknadsvänlighet.

Chilekuppen 1973 krossade genom terror och fängslanden av ledare i fackliga och demokratisk frihetsrörelser en samhällsutveckling.

Chicagoskolans nyliberala och brutala stålbad spreds över världen och kallades vetenskapligt för “Chockterapi”. Riksbankspriset till Nobels minne 1968 blev en likriktare i nyklassisk ekonomi. Milton Friedman från Chicagoskolan fick priset 1976.

Katastrofer nyttjas som jordbävningen i Indiska oceanen 2004 då fiskenäringens stränder blev lyxparadis för turister.

Bryssel är omringat av lobbyister att bana väg för det stora bolagsväldets utbredning  inom områden som

 • marktillgångar
 • utbildning (tänkandet)
 • livsmedelsproduktion
 • vatten (framtida bristvara)
 • läkemedel och förtryck av alternativ
 • medier
 • säkerhet

Vi vet att Nato har ett hemligt nätverk Gladios som verkar i Europa och i Norden med militära, ekonomiska och politiska kontakter.
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

Det kalla kriget ingår i det geopolitiska spelet om världens energiresurser och naturtillgångar. Effekten är flykt genom terroraktiviteter.

Historien uppvisar ett återkommande mönster att världen genom förstörelsekrafter och att bygga det nya ekonomisk maktkontroll . Tre aktörer verkar i konfliktprocessen.

 • Offret. Nation och regeringar
 • Provokatörer. Spänningens strategi att skapa en verklig eller inbillad kris.  Sådd av split, kris, kaos, desinformation och . Sprida panik och oro samt att provocera fram aktivitet till väpnad revolt.
 • En allians mot en gemensam fiende (offret)
 • Räddaren som  erbjuder ny ordning och ekonomiska lån i skuldsättning som sedan kan pantsätta sociala villkor och nationella tillgångar

Irakkriget innehåller detta. Likaså Asienkrisen 1997 och finanskrisen 2008, där banker och storbolag gjorde klippet.. IMF blev kronofogden

Det här inlägget postades i Ekonomi, Konspiration. Bokmärk permalänken.