LEVANDE MASKINER. SJÄLVSTÄNDIGA DYNAMISKA ROBOTAR

Atlas-robot-maskin-man

 Vi är i en tid som är omtalad i profetian men och också i filmens värld. Boston Dynamics bygger avancerade robotar med anmärkningsvärd beteende: mobilitet, smidighet, fingerfärdighet och snabbhet. Robotar likt insekter som kan rör på marken och upp på lodrätta väggar. Eller små flygande drönare som ser. Kattliknade robotar likt leoparden som rör sig snabbt över marken.

Rise2Robotar likt människor med AI, som talar ser, hör, går, springer och lyfter tunga föremål upp till 200 kg. Armar som kan bytas med verktyg för produktionen eller utrustas med eldvapen. Robotsoldater som fattar egna beslut som kan verka i en mångfald.

Atlas blev byggdes av Boston Dynamics för DARPA Robotics Challenge (DRC) . Atlas syftar till att användas vid att mildra större katastrofer såsom Fukushima kärnkraftverk.

En existentiell sits. Är vi mer eller mindre än maskinen?

STEPHEN HAWKING VARNAR FÖR ATT ARTIFICIELL INTELLIGENS (AI) KAN HOTA DEN MÄNSKLIG FRAMTIDEN.

HawkingStephen Hawking varnar i en BBC-intervju att AI kan bli slutet på den mänskliga framtiden

Ett svar på en fråga om den teknik som han nu använder för att kommunicera, vilket innebär en grundläggande form av AI. Den kan stödja men också hota,

Redan nu finns det primitiva former av AI som visat sig vara mycket användbara. Hawking fruktar konsekvenserna av framtida maskiner kan matcha eller överträffa människans förmåga.
De kommer att fatta självständiga beslut och omforma sig själva..

Människan kan konkurreras ut och ersattas, om vi stannar kvar vid att uppfatta människan är inte mer värda än maskinen.

Den kortsiktiga effekten av AI beror på vem som kontrollerar den. De långsiktiga effekterna beror på om AI gå att kontrolleras överhuvudtaget”, har en grupp forskare nyligen larmat om..

Vi bör alla fråga oss vad vi kan göra nu för att förbättra chanserna att skörda frukterna AI och undvika riskerna.” Hawking varnade också med farorna med Internet, som skulle kunna användas som en kommandocentral för terrorister,

Mer måste göras av internetföretagen att motverka detta hot. Svårigheten är att göra detta utan att offra frihet och integritet

Ett scenario som liknar filmen Terminator, där levande maskiner tog över världens framtiden uppfattade människan som en fiende.

http://www.bbc.com/news/technology-30290540

Det här inlägget postades i AI, Automatisering, Makt, Människan, Människan och värdet, NVO, Ny tid, Skapelsen, Systemfel, Utsatta yrken, Utveckling, Världsbilden, Vetenskap, Vision. Bokmärk permalänken.