Ur vilken jordmån växte SD fram

Tanten

Frågan är komplex. Åtstramningspolitik efter 90-talet födde misär, ohälsa och nedmontering. Det extrema kunde växa. Geopolitiken alstrar 45 milj flyktingar. Terrorn i världen växer med ny tillgångar på vapen som finns kvar i Irak.

Rockgrupper sprider ockult lyrik för att påverka nästkommande generationer. Ett relationsförsvagande opinion sprids.

En grupp är Ultima Thule med sin karriär från 1982-1992. Det 30-åriga kriget” kan avslutas när Sverigedemokraterna (SD)  sitter i riksdagen, konstaterar sångaren och textförfattaren Jan Thörnblom.

Vi har ett parti SD som gör anspråk på att bevara “svenskheten” utan knytning till som verkligen formade Sverige.

SD är glorifieringen av ideal och krig genom vikingar, Gustav II Adolfs och Karolinernas krigståg

Ledmotiven gäller en kulturidealisering genom rockgruppen Ultima Thules rockmusik 1982-2012. Det 30-åriga kriget för “svenskhet. Kampen var över när SD satt i Riksdagen

Ordet ”viking” tros betyda ”från viken” alltså någon som levde vid vikar eller fjordar.‍Under vikingatiden så dyrkade vikingarna asagudarna där Oden var den främste

I låtarna ”Odens återkomst”, ”Drakskepp”, ”Då svallar vårt vikingablod”, framförs hur krigare som stupar i krig hamnar i Paradiset (låter det bekant?). Närmare bestämt vikingar som stupar i krig och anspelar på de unga män som reste från vårt land för att erövra, plundra och våldta, vid sidan av att idka internationell handel.

Det 30-åriga kriget

Gustav II Adolf kallas för Lejonet från Norden. Det 30-åriga kriget var krig där Sverige stred för nordtyska protestantiska furstendömen som ville bryta sig loss från det Tysk-Romerska riket och som tros ha dödat upp till 30% av Tysklands stadsbefolkning och upp till 40% av Tysklands landsortsbefolkning mellan 1618-1648 (McKay, Hill, Buckler, “A History of world Societies”, tredje utgåvan, ISBN 0-395-47293-8, sid 502, under rubriken ‘Germany After the Thirty Years War’.

Karolinerna och Karl den XII

I låten ”Knekt och Karolin” skildras hur svenska soldater i hjältemodigt försvar av det svenska kolonialväldet segrar i slaget vid Narva i dagens Estland och går under vid slaget vid Poltava i Ukraina.

I låten ”Till kriget” beskrivs mobiliseringen av svenska soldater som drar ut i krig. Krig som inte minst gällde erövringar, återerövringar och bekämpande av bondeuppror i landskapen Skåne, Blekinge och Halland där SD hämtar sin värderingar.

UT30

ULTIMA THULE SVERIGE 1982

Ultima Thule startar upp 1982. Ett år då kräftgången i Sverige börjar. Nyliberala krafter vinner sitt inflytande politisk och ekonomiskt.

Ubåtsspöket i Hårsfjärden 1982 dyker upp, när Palme vinnervalet Skulle vara sovjetisk, men mycket tyder på att den kom från Nato i psykologiskt krig från en samhällstillvänd utveckling till marknadsvänlig hållning. Rysskräck skulle ändra opinionen

Sker i många länder med olika grader i brutalitet, stålbad och kriser

Utrikespolitiken faller. Finanspolitiken faller. Finanskrasch 1992.

Arbetslöshet och masskonkurser. Utländska bolag kan köpa upp spetsföretag och branscher.

Ultima Thules kommersiella genomslag var stort och deras ideologiska avtryck blev kolossalt. Det är tveksamt om något svenskt band haft en sådan radikal inverkan på sin samtid som just dessa.

Tillsammans med Lasermannen, Ny Demokrati och brinnande flyktingförläggningar var de en del av en främlingsfientlig våg som svepte över Sverige. Ultima Thule var soundtracket till denna missnöjeskultur som ekade överallt, från badsträndernas bergsprängare till Jimmie Åkessons pojkrum i Sölvesborg.

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/kampen-ar-over-for-ultima-thule/

De sammanfattar nu sin karriär med parollen ”Det 30-åriga kriget”.Ett krig som nu kan avslutas när SD sitter i riksdagen. Thule är ett begrepp om det germanska ursprunget.  Rockmusik, film, medier, sport nyttjas i en propaganda

Vi ser huliganerna i fotbollen. Videovåldet att eliminerar människor. Nyliberal kultur sprider en ny människobild och attityd. Även ett nytt samhälle för en ny ordning.

THULE-LEGENDEN

Den grekiska antika legenden om Thule gäller det germanska ursprunget. Den germanska Antiken som skulle ligga i Norden. Det leder till Thuleorden och nazismen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thule_Society

Nazismen växte som en gift frukt ur VK I med en enorm krigsskuld 1919. Därefter växte en hyperinflationen fram under 20-talet. Börskraschen 1929. Nazismens källa kommer ur Thule-sällskapet. En ockult verksamhet från 1919 om det germanska ursprunget. Den germanska Antiken.

1919 skickades Hitler av tyska riksvärnet till München för att spionera på vänsterorganisationer. Där anslöt han sig till det högerinriktade arbetarpartiet och blev snart en av dess ledare.

Rudolf Hess besökte ett av de möten där Hitler talade och imponerades. Hess introducerade Hitler till det högerextrema Thulesällskapet vars medlemmar bl.a bestod av några av Münchens rikaste och mest inflytelserika personer.

000-thuleHakkorset. Från Thuleorden fick Hitler också idén om nazisternas stora symbol hakkorset eftersom dess emblem var en dolk med en svastika i bakgrunden.

Detta var en antisemitisk orden vars filosofi byggde på föreställningen om den överlägsna ariska rasen och hade grundats 1919 av Dietrich Eckhart som en gren av av rasideologen Guido Von Lists Germanerorden – den Tyska orden som hade sitt säte i Preussen på 1200-talet Det finns en amerikansk gren som heter Skull & Bones. De använder samma symboler som SS.

Nazismen motto. Ett folk. En nation. En ledare. Nationens ursprung vilar på olika folks gemenskap.  Detta stoppade stamkrigen. Sverige bestod av flera folk för samhällets utveckling.

REVOLUTIONÄRERNA

Den revolutionära och ockulta strömningarna kommer genom Korsriddarna under 1100-talet.  Korstågen bestod av tre arméer

  • den franska(franska kungar bla Ludvig VII och Ludvig IX)
  • den tyska (Fredrik I Barbarossa.)
  • den engelsak (Rickard Lejonhjärta)

Dessa tåg blev blodiga fiaskon. Men stora rikedomar samlades. Franska trupper blev senare legosoldater. Sålde försvar och skuldsatte fattiga nationer. Den kom att sprida en lära rakt det motsatta till kristendom. En materiell metafysik från forna Egypten

En grupp bildade Tempelorden i Frankrike ur vilket Grand Orient de France under 1700-talet bildar en politisk och ekonomisk sket.  Läran spred samhällsfientlig aktivitet och terror runt om i Europa och Ryssland. Skapade ett skräckvälde genom den Franska Revolution 1789. De la grunden till USA:s framtid 1776. Den första union i världen.

DEN TYSKA ORDEN

Den andra strömningen är den Tyska orden, som till en början vilar på kristna grunder. Tyska orden grundades ursprungligen som ett brödraskap under det tredje korståget vid belägringen av Acre (1189-1190).

Det område som blev den tyska staten Preussen beboddes i äldre tid av två förkristna baltiska folk, pruser och jatvinger. De var närmast släkt med litauerna. De var hästburna stammar som ofta genomförde plundringståg mot sina polska och vitryska grannar.

För att få ett fungerande gränsskydd införde den Masoviske Konrad av Masovien 1226 Tyska orden till sitt hertigdöme. Ordensriddarna skulle skydda de nordöstra gränserna mot balterna eftersom de var Konrads vasaller. Från 1231 erövrade Tyska orden ett eget rike i Preussen. En militant kultur utvecklas.

SVERIGEDEMOKRATERNA OCH ULTIMA THULE

Ultima Thule är en del av Sverigedemokraternas problematiska historia. Idag är det tyst om detta. Man vill helt enkelt inte längre vill förknippas av den del av partiets historia som i allra högsta grad innefattar Ultima

Thule, det tror i alla fall Alex Bengtsson, vice vd på Stiftelsen Expo.

– Man vill hålla Åkesson ren för att allt negativt som kan kopplas
till honom är problematiskt, säger han till Nyheter24, och fortsätter:
– Man vet ju väldigt lite om Jimmie Åkesson men det är känt att han gillar Ultima Thule, att de varit ett av hans favoritband.

Men varför skulle det då vara så problematiskt att kopplas till dem?

– Det är ett band som rörde sig i samma miljö som Sverigedemokraterna rörde sig i och Ultima Thule är en del av Sverigedemokraternas ganska problematiska historia. Någonting som Jimmie Åkesson hela tiden har försökt fly ifrån, säger Bengtsson

http://nyheter24.se/…/768009-har-sjunger-jimmie-akesson…

Frågan ställs till Jimmie Åkessom och deras rötter i programmet Kaliber. Bl.a om Olof Palme som han avskyr för hans internationella solidaritet.

Det här inlägget postades i extremism, fascism, SD och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.