UKRAINA – ETT KRIG MELLAN RYSKA OCH AMERIKANSKA OMBUD.

us-troops-ukraine2Retoriken trappas upp. De ukrainska styrkor som deltog i Kievs dödliga militära operation nyligen talar om strid mot “pro-amerikanska trupper”.

Även CNN kallar de ukrainska nazi-styrkorna för pro-amerikanska styrkor.

I ett CNN-reportage som tog upp samtalet mellan Barack Obama och Tysklands förbundskansler Angela Merkel om upplösningen av Ukraina krisen, där “Obama överväger att kunna beväpna de pro-amerikanska trupperna

En begäran till hans team att överväga möjligheten att leverera vapen till den ukrainska regeringen.

Att kalla Kiev-krafter som “pro-amerikanska trupper” ser ut att vara en perfekt kontrast till begreppet “pro-ryska rebeller”, som används av västerländska medier att hänvisa till de milisstyrkor i Ukrainas sydöstra Donetsk och Lugansk regioner. Västerländska medier hävdar regionerna får direkt stöd från Ryssland.

Moskva har upprepade gånger sagt att de inte är en del av Ukrainas konflikten. Samtidigt har USA och EU har inte kunnat backa i sina anklagelser om att Ryssland stödjer och beväpna rebellerna.

Stephen Cohen, professor emeritus i ryska studier och politik vid New York University och Princeton University, kallade nyligen Ukraina-konflikten som krig mellan ombud mellan Ryssland och det USA-ledda Nato-blocket.

Natos ”Operation Gladios” byggde upp en fascistisk armén i Ukraina som hotar en internationell säkerhet. Det menar fredsforskaren och Nato-experter Daniele Ganser. Medier skildrar en demokratisk bild och nämner inget om Nato.

“En politisk tvist i Ukraina blev till ett ukrainskt inbördeskrig. Ryssland backar upp en sida; USA och Nato, den andra. Så det är inte bara ett nytt kallt krig, det är ett krig mellan deras ombud.

Ukraina konflikten inleddes i april förra året, då Kiev skickade reguljära styrkor och frivilliga bataljoner till de sydöstra Donetsk och Lugansk regioner, då rebeller vägrade att erkänna landets nya kuppartade myndigheter. Inbördeskriget har nu hittills skördat 5.300 personer, enligt FN.

Ryssland varnar Europa. Ryssland skickade brev till svenska politiker

I ett brev från ryska duman till svenska politiker skriver man att freden för 800 miljoner européer kan rubbas med tanke på bland annat händelserna i Ukraina. ”Det ligger i linje med Rysslands offensiva agerande i informationssfären”, säger försvarsforskaren Björn Palmertz till SvD.

Ryska duman skrev ett brev till svenska politiker daterad till slutet av januari och skickades nyligen ut till svenska riksdagspolitiker och EU-parlamentariker.

Pressattachén Liudmila Klimenkova på ryska ambassaden i Stockholm bekräftar för SV att de är avsändare av brevet, som först uppmärksammades på ledarplats av Hudiksvalls Tidning.

I brevet ”Statsdumans vädjan” varnas det bland annat för splittring i Europa, och att en upptrappning av den ”handelsekonomiska sanktionstvekampen” tillsammans med händelserna i Paris hotar säkerheten på hela den europeiska kontinenten.

Den ryska duman uppmanar svenska politiker och parlament i andra europeiska länder att stävja krisen i sydöstra Ukraina. Annars riskeras ”möjligheten till ett fredligt liv för över 800 miljoner européer”, står det i brevet.

Björn Palmertz, senioranalytiker på centrum för asymmetriska hot och terrorismstudier på Försvarshögskolan, har läst brevet.

Det ligger i linje med Rysslands offensiva agerande i informationssfären, det är den linje vi sett i deras praktiska agerande. Man lyfter detta med det gemensamma arvet, att man ska verka tillsammans samtidigt som man inte alls tar upp Rysslands agerande i Ukraina.

 

Man lägger fokus på att mottagarna av brevet har ett politiskt ansvar att det hela inte utvecklas till mer konflikt.

Men inget sägs i Sverige om Natos inblandning och ukrainska nazi-styrkor som finns verksamma.

Källa:
http://rt.com/usa/230759-cnn-us-troops-ukraine/
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ryssland-skickade-brev-till-svenska-politiker_4327437.svd

Det här inlägget postades i Nato, Ubåtsjakten, USA. Bokmärk permalänken.