VÄRLDSRATIONALISMEN – DET NYA PARADIGMET

globelgodpsdVem är människan i framtiden om grunden till arbete minskar? Den nya ekonomin som installeras i socialismens nya skepnad under finansens mantel kastar om alla villkor. Kostnadens-, skuldens och riskernas socialism i den skulddrivna ekonomin medan alla vinster privatiseras.

Det är ingen gammal socialistisk tankesmedja som kommit fram till detta utan det är en rådande ekonomiska världsordningen i kapitalismens nyliberal tappning. Solidariteten till banker och storföretagen istället till folket. Folket till kapitalets tjänst.

En ny gud skapas utan att vi förstår.

En falsk gud som hotar oss. Förnekelsen stryper oss om den som var ursprunget till allt. Sant ljus, Sant liv och Sann Gud är ingen teori utan detta talar till oss idag. Även hon som gjorde att Han kunde födas och leva på jorden och visa vägen. Stötestenen som ratas är nu hörnstenen.

Detta rätta tänkande åberopas

ChockdoktrinenCitat: Snart kanske religiositet (åtminstone radikaliserad) äntligen kan klassas som mentalsjukdom.

Åter hör vi skuggor från gångna tider. Under kommunisttiden kom de som inte tyckte rätt under psykisk behandling. Ja även eliminering gällde. CIA använde sig av detta i Sydamerika som inte tyckte rätt eller hade rätt ekonomi för sin marknadsanpassning. Chockterapi genom terror infördes. Chilekuppen 1973 är har en milstolpe till förändring.  Sverige fick sitt under 80- och 90-tal.

Bryssel EU:s mörka rötter

Födseln av  Bryssel EU” sker på på ritborden hos den nazistiska / IG Farbenkoalitionen efter VK I. Ett nytt Europa skulle komma. IG Farben är en förkortning av Interessen-Gemeinschaft Farbeindustrie AG och var ett kemiskt företag som hade sitt huvudsäte i Frankfurt am Main. Företaget hade grundats 1925 och var 1928 Europas fjärde största företag

Det är ett utdrag av talet från dr. Rath i samband med mottagandet av Relay of Life” som är  utmärkelse från de överlevande i koncentrationslägret Auschwitz.

 

Företagens förberedelser inför andra världskriget började redan 1925, när Bayer, BASF, Hoechst och andra tyska multinationella företag bildar en kartell som heter IG Farben Industry“. De uttalade målet för denna kartell att få kontroll över de globala marknaderna i de viktiga industrisektorer i kemi, läkemedel och petrokemi.

 

Redan 1925, kartellen bildades, överträffade deras företagsvärde 11 miljarder riksmark och antalet anställda var mer än 80.000 personer.

BASF

 

En av de strategiska industrierna för vilka IG Farben sökt global kontroll var investering i läkemedelsverksamhen. De visste att läkemedelsindustrin är inte i första hand en sjukvårdsområdet, men en investeringsverksamhet som definierar den mänskliga kroppen som sin marknad. Samtidigt presenterar de sig som leverantör av hälsa, har hela existensen av denna investeringsbranschen baserats en fortsättning och utvidga sjukdomar till multimiljard marknad för patenterade läkemedel.

Humanmarknad

Avsikten var så att upprätta ett globalt monopol för och med företag med patenterade läkemedel i försöket att systematiskt eliminera alla andra ickepatenterbara naturliga terapier.

IGFarben1933

IG Farben blev 1933 den största finansiären av nazisterna till makten. Och under de följande åren blev denna den tyska kemi– och läkemedelskartellen företagens medbrottslingar i förberedelserna för den militära erövringen av Europa.
 

Nazu-EU

Protokollen från Nürnbergs krigsförbrytartribunalen dokument visar att Bayer, BASF och Hoechst gav mer än 80 miljoner Reichsmark till nazisterna och deras underorganisationer. I utbyte mot denna “investering” kunde IG Farben överta de kemiska, läkemedels- och petrokemiska industrierna i de ockuperade länderna under VK II. Men det ultima målet var att skapa och dominera över en europeisk marknadfrån Lissabon till Sofia.

 

I Auschwitz byggde IG Farben den största industriellt komplexa anläggning i Europa för att producera kemikalier och sprängämnen för VK II för östfronten. Denna 24 kvadratkilometer stora industrikomplex liksom den massiva utbyggnaden av koncentrationslägren i närheten var en reservoar av slavarbete finansierades med krediter på nästan en miljard riksmark av Deutsche Bank.

 

 

Bayer Pharmaceutical Avdelningen för IG Farben testade deras Chemo” -Drugs i KZ: s gratis

kz

Ett brev avslöjar IG Farben-regissören Knieriem, som  finns dokumenterat hos Nürnbergs krigsförbrytartribunalen tanken. Brevet skrev till den nazistiska regeringen den 20 juli 1940 kort efter segern över Frankrike beskriver de metoder som IG Farben avsåg befästa sin nyckelroll i Europa.

 

IG Farben brev anger en gemensam europeisk valuta, gemensamma europeiska lagar. Även ett europeiskt domstolssystem allt detta under kontroll av den nazistiska / IG Farben-alliansen.

EU-komKälla: http://www.eu-facts.org/en/background/dark_roots_europe_lecture.html

Monnetplanen

En rad fördrag har lagts fram efter Pariskonferensen 1947. Var och en av dessa föredrag har varit  byråkratiskt obegripliga som en demokratisk väglednimg. I små steg skulle kontrollen över ekonomiska områden sker från nationell självständighet fram till en politisk union. Folken skulle annars säga nej till att överlåta sin nationella identitet till en överstatlighet. Europas historia och kultur bär helt olika förutsättningar för ekonomisk utveckling. Den kristna grunden är övergiven i en sekulär värld.

 

AnglaEU1947 Pariskonferensen
1952 Kol- och stålunionen
1954 Bilderberg
1957 EEC
1970 EG
1992 Mastrichtfördraget
1998 ECB centralbanken
1999 EMU och euro
2007 Lissbonfödraget som gör EU överstatlig.
2009 EU-president
2011 Grek- & Italienkkrisen blir härdsmältan. Bankskuld blir folkskuld.

 

Angela Merkel säger 2011:
– Jag föreställer mig att Europakommissionen blir mer av en regering i framtiden

 

En social nedskärning har genomförts som hämmat utveckling med stor arbetslöshet, särskilt där EMU genomförts med en ECB som centralbank.

 

Sammanfattningsvis lägger nazistister och ledare för IG Farben grunden till det som blev Europeiska kommissionen som en “som ett politiskt verkställande organ och en läkemedelskartellens för efterkrigstiden styre över Europa.

 

De beslut som Europaparlamentet har är ringa, om ens någon påverkan lagar och de kallade EU-direktivensom EU-kommissionen” formar för 400 miljoner människor i Europa.

EU:s 7 fäder efter VK II är:
EU-fathers

1990 presenterar Wisse Dekker vd för Philips ”Europé 1990” planen för EU:s inre marknad tillgänglig för de multinationella företagen. Utarbetat av  European Round Table for Industrialists. Bakom fanns 45 vd:ar i Europas största företag. PG leder.

ERT-Paris

10 dagar senare presenterar till Jaques Delors ”EU:s inre marknad” som 4  fria flöden i varor, kapital, arbetskraft och tjänster över gränserna. Hela synen är att allt utgör ett kapital att tjäna storföretagens utveckling och vinster.  Idag sker en ökad internationalisering. Läkemedelsbranschen har stor intressen nu uppbyggda i USA.


Samverkan IG Farben och västföretag och banker

30-talskrisen påverkade en hel värld. Ett hemligt samarbete hade  inletts 1930 mellan ordföranden i Bank of England Montague Norman och den tyske riksbankens ordförande Hjalmar Schacht. Ur detta utvecklades idén till BIS. Det finns även finansiell allians byggs upp i ett samarbete mellan Wall Street och de tyska bankirer enligt  Bakom finns sk. Dawes-planen som var till förmån för tre tyska karteller som några år senare stöttat Hitler och nazisterna till makten.  Kartellbildningen utvecklades genom  den tyska elindustrin i AEG och med den stål-och kemisk industri.

Kongressmanne Louis T. McFadden anger följande bakgrund till den finansiella alliansen

”Efter första världskriget, föll Tyskland i händerna på de tyska internationella bankirerna. Dessa bankirer köpte nationen och äger rubb och stubb. De har köpt hennes industrier, de höll i bolånen , kontrollerade Tyskland produktion, kontrollerade hela allmännyttan.”

 

Centralbankernas centralbank, Bank for International Stettlements, BIS, bildas 1930 med säte i Basel. Grundarna av BIS  blev inte oväntat

BISCharles G. Dawes,USA, City National Bank and Trust

Owen D. Young, USA, General Electric, JP Morgan

Hjalmar Schacht, Tyskland, ordf. för tyska Reichsbank

BIS blev samägt av världens största centralbanker. Där finns Morgan’s First National Bank of New York, Federal Reserve i New York, Reichsbank och den centrala centralbankerna i England, Belgien Italien, Frankrike och Japan. Sverige var också representerad i styrelsenen genom riksbankchefen Ivar Rooth. BIS kom att ge lån till Hitlers krigsrusning.

 

 

WilliamDoddigfarbenWilliam Dodd är den amerikanske ambassadör i Tyskland före VK II och  skrev till president Roosevelt:

 

– “I närvarande ögonblicket har mer än hundra amerikanska företag sina dotterbolag här eller driver kooperativa överenskommelser”. De DuPonts har sina allierade i Tyskland som medhjälpare i rustningsföretagen.

 

Deras huvudförhandlare sker IG Farben.  “Standard Oil Company … skickade $ 2.000.000 här i december 1933 och har gjort $ 500.000 per år stöd tyskarna att förbättra teknik för tillverkninga kemiska ämnen…”. Denna information fick jag av den ansvarige presidenten för International Harvester Company.

 

“Även våra flygplanstillverkare har hemliga överenskommelser med Krupps.”

 

“General Motors Company [som kontrolleras av JP Morgan Group] och Ford gör här väldiga företag här genom sina dotterbolag . “I.G. Farben hade ett holdingbolag i USA kallas American IG Farben. De två största producenterna av stidsvagnar i Hitlers Tyskland var Opel, ett helägt dotterbolag till General Motors, som är kontrollerat av JP Morgan samt Ford AG dotterbolag till Ford Motor Företag i Detroit. Nazisterna beviljade skattefri status för Opel fram till 1936.

 

I boken “Affärer till varje pris” (Wahlströms förlag, 1989), visar de holländska forskarna Gerard Aalders och Cees Wibes visar att bröderna Jakob och Markus Wallenberg fick rejält betalt av IG Farben, Bosch och andra tyska företag för att kamouflera ägandet av tyska dotterbolag i USA.

 

1947 ställdes 22 direktörer och andra ledare inom IG Farben inför rätta i Nürnberg anklagade för krigsförberedelser, brott mot freden och brott mot mänskligheten. 13 av de anklagade dömdes till fängelsestraff mellan 18 månader till sex år. Efter kriget fick IG Farben problem att fortsätta sin verksamhet, företaget konfiskerades av segrarmakterna som styckade upp det. De industrier som tillhört IG Farben i vad som blev Östeuropa förstatligades av de kommunistiska regimerna. 1952 lades företaget ner, men det innebar inte att det slutade existera som en laglig enhet utan fortsatte att existera som ett bolag

Det här inlägget postades i Automatisering, avhumanisering, Bank- och finanskriser, Demokrati, Ekonomi, Fattigdom, Globalisering, Informationssamhället, Internationalism, Invandring, Klasskamp, Kommunism, Konspiration, Korståget mot välfärden, Kristendom, Kyrkans sociallära, Marknadspolitik, Ny tid, Nyliberalism. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.