LIVETS KÄLLA?

Lifesource

Livets grund lever i evighet. Har alltid gällt och kommer att gälla i evigheternas evighet. Annars skulle liv komma ur det döda eller ur det som är tomt? Det döda blir en natt i livets historia. Livets seger. Det finns en fortsättning.

Visserligen är livet ofta oförståeligt som ett mysterium. Men ett mysterium som inte är något hotande och farligt, utan något oändligt vänligt och intagande, även om det förblir ogenomträngligt. Rent sakligt kan vi se att den synliga världen är relativ. Den äger inte sin egen orsak.

Människan har inom sig en rymd, ett tomrum som är menat att ta emot flödet från den eviga, oändliga källan. Även om källan är fördold och gömd, är den likafullt uppenbar. Den har själv uppenbarat sig för människan.

Människan säker söker ständigt efter den källa som kan släcka hennes törst. Människan är som en törstande i öknen och söker källan att stilla sin törst. Hennes törst efter evighet, oändlighet, kärlek och gemenskap blir släckt

Även om människan tycks gå helt upp i den omgivande världen och berusas av dess skönhet, bevarar innerst inne en längtan efter den Skönhet som är oändlig.

Ju mer hon tycks drunkna i världens strömfåra och sugas in i dess strömvirvlar, desto mindre stillad blir paradoxalt nog hennes törst.

Ingenting i denna världen kan stilla hennes törst. Allt som omger henne förmår bara ge henne tillfällig vederkvickelse. Hon drivs alltid vidare. Hon får aldrig nog. Hon når aldrig sitt mål i denna världen. Hon dras oemotståndligt till flödet med levande vatten.

Denna törst är så djupt inristad i människans hjärta, att den liksom utgör hennes väsen. Hon är en törstande och längtande varelse. Hon vill alltid ha mer och mer. Bara oändligheten kan fylla henne.

Vårt sanna jag förblir obegripligt för oss själva, tills vi upptäcker var vi kan hämta detta vatten.

En evig källa har i lönndom runnit. I oss själva rinner denna källa upp. Den eviga källan har själv närmat sig oss. Gud törstar efter att man skall törsta efter honom”,

“Den som dricker av det vatten jag ger honom blir aldrig mer törstig. Det vatten jag ger blir en källa i honom, med ett flöde som ger evigt liv” (Joh 4:14)

kvinnan_sykars_brunn

Guds kärleks källa skall välla fram för evigt och att hon skall få dricka av dess levande vatten för alltid. Människan är i stånd att nå fram till källan.

Källa. Biskop Anders Aborielius, redigerade text ur boken “Trosmeditation”

Det här inlägget postades i Jesus Kristus., Livet, sekulariseng, Skapelsen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.