Tacka livet. Livet kommer från Gud

800px-Stargard_procesja

Världen runt firades livets och tacksägelsens högtid den 7 juni 2015. Genom gatorna går processioner. Tacksägelsens dag.  Tacksägelse till livet och Eukaristin.

Processionen  med Guds reella närvaro i det heliga Sakramentet som Gud och människa.

Högtiden för Kristi kropp och blod. Inte bara i ord utan påvisat rent fysiskt. Forskare finner närvaro av kött från ett mänskligt hjärta och blod från en människa i en Hostia.

Ljuset som kom la grunden till vår existens. Den första dagen till skapelsen gällde Ljuset som gav upphov till den värld vi lever i. Ljuset kom och tog boning hos oss som Gud och människa

Med Kristi uppståndelse lever den nya skapelsedagen med föda från Himlen för liv i evighet. Den som kommer till detta bord i Kristi kyrka tar emot det levande Brödet och drycken för Frälsningens  kalk. Vi tar emo Kristi kropp och blod i oss. En reell förening i oss för en ny födelse.

Detta är grunden till Kyrkans existens världen runt.

Den som tar emot och bekänner Herrens död väntar räddning från död och dom. Offrade sig för oss för att vi skulle få leva. Föddes i vårt kött och blod. Bar alla våra överträdelser och missgärningar. Människan är alla Guds barn från begynnelsen. Solen lyser på alla i Guds kärlek.

I det heliga Sakramentet närvarar  Kristus som Gud och människa. Kristus är Prästen som blev sänd från Himlen för att förlösa oss ur denna hårda värld.

Jag välsignar dig; be för dem som inte ångrar sig; Jag älskar dem lika mycket som Jag älskar dig; Min Kärlek för dig har inga gränser; kom ihåg, Jag Är är med dig nu och för alltid;

.

förnya dig i Min Ande; Jag Är är din Tröstare och din Dryck;/ Jesus den 23 juni 1996

I Eukaristen lever den levande närvaro av Kristus själv genom tid och rum.

Jesus är Prästen från himlen som Hans fader sände till mänskligheten för att göra oss fria. Ett under bortom alla ting. En akt i oändlig Kärlek. Den största kärleken är att offra sitt liv för sin nästa.

Världen runt kan vi se procession som firar högtiden om Kristi kropp och blod. Den utvecklades 1264. Efter 1371 vann högiden en allmän spidning genom Thomas av Aquino.

Undret i Lanciano

Många under har skett om detta. Är detta verkligen Kristi kropp och blod som vi möter i Eukaristin? Är detta verkligen reellt?

HPIM1315.JPG

I Eukaristen lever den levande närvaro av Kristus själv genom tid och rum.

På 700-talet lyfte en präst, som tvivlade på Kristi sanna närvaro i eukaristin, hostian under konsekrationen. Hostian förvandlades plötsligt från brödets gestalt till blödande kötts gestalt. Prästen tittade då ner och märkte, att vinets gestalt i kalken hade förvandlats till fem separata droppar av blod. Prästen proklamerade för alla:

“Detta är det levande brödet.”

Denna underbara händelse ägde rum i den lilla kyrkan i St. Legontian, som ett gudomligt svar på en Basilius- munks tvivel om Jesu realpresens i eukaristin.

Under den heliga mässan förvandlades hostian efter den tvåfaldiga konsekratinen till levande kött, och vinet förvandlas till levande blod, som koagulerade till fem små klot, oregelbundna och olika i form och storlek.

HeartLanciano.Vid undersökning 1970 av miraklet i Lanciano, auktoriserad av den lokale ärkebiskopen, avslöjade, att “köttet och blodet har inte fördärvats sedan 700-talet, och att köttet från hostian är hjärtvävnad”

o Hostian-köttet, som idag kan iakttas mycket tydligt, har samma dimensioner som den stora hostian, som idag används i den latinska kyrkan. Den är ljusbrun och visar sig rosafärgad, när den belyses bakifrån.

o Blodet har koagulerat och har en jordfärg, liknande gul ockrafärg..

o Olika kyrkliga undersökningar (“Erkännanden”) har gjorts sedan 1574.

En vetenskaplig undersökning ägde rum 1970-71 och återupptogs senare delvis 1981 av forskaren prof.Odoardo Linoli, en framstående professor i anatomi och patologisk histologi samt i kemi och klinisk mikroskopi. Han bistods av prof. Ruggero Bertelli vid universitetet i Siena.

Analyserna utfördes med absolut och obestridlig vetenskaplig precision, och de dokumenterades genom en serie av mikroskopiska fotografier. Dessa analyser bestyrker följande slutsatser:

o Köttet är verkligt kött. Blodet är verkligt blod.

o Köttet består av den muskulösa vävnaden i hjärtat.

oI köttet ser vi för handen i genomskärning: myocardium, endocardium, vagus nerven och även den kvarvarande hjärtkammaren i hjärtat genom den stora tjockleken på myocardium.

oKöttet är ett “HJäRTA” fullständigt i dess viktiga struktur.

Svepedukeno Köttet och blodet har samma blodgrupp AB (Blodgruppen identisk med den som prof. Baima Bollone
avslöjade i den heliga svepeduken i Turin).

oI blodet fann man proteiner i samma normala proportioner (procentuellt) som man har hittat i
blodserumersättning i friskt normalt blod.

o I blodet har man även funnit dessa mineralämnen: klorider, fosfor, magnesium, kalium, natrium och kalcium.

FleshLanciano

Rosfärgad bakgrund vid belysning bakifrån.

 

Bibehållandet av köttet och blodet, som fanns kvar i deras naturliga tillstånd i tolv århundraden.

Källa se här

Jesu Heliga Hjärta är kärleken till själarnas frälsning. Kärlekens egen källa. Ber oss om bön för vän som ovän. Att rädda själar är kärlek

sacredheart.0

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Gudsbevis, Jesus Kristus., Kyrkan, Mirakler, SLiG, Vassula. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *